Дієтологи відносять мигдаль до універсальних продуктів, багатих на поживні речовини. Його можна їсти як сирим, так і підсмаженим. Редакція FashionHub пропонує обговорити корисні властивості цього дивовижного горіха.
Стабілізація рівня холестерину
Мигдаль є джерелом мононенасичених жирних кислот, які допомагають організму контролювати рівень холестерину. Результати досліджень показали, що мигдаль знижує рівень «поганого» холестерину та підтримує рівень «хорошого».
Нормалізація артеріального тиску
Горіхи сприяють покращенню функції судин, які відповідають за транспортування крові та лімфи. Для зниження ризику розвитку серцевих захворювань експерти рекомендують вживати щотижня щонайменше чотири порції, несолоного, несмаженого мигдалю. Під порцією слід розуміти невелику жменьку.
Стабілізація рівня цукру
У мигдалі багато білка та мало вуглеводів. Він є ідеальним продуктом для діабетиків. Крім цього, мигдаль містить магній, який сприяє стабілізації рівня цукру.
Контроль ваги
При регулярному вживанні мигдалю спостерігається зниження індексу маси тіла та зменшення обхвату талії. Дослідження показало, що люди, які їдять мигдаль у середині ранку як перекус, з’їдають значно менше їжі за обідом та вечерею.
Здоров’я кісток
У мигдалі міститься кальцій, який корисний для здоров’я зубів та кісток. Дефіцит кальцію в організмі може спричинити розвиток остеопорозу.
Користь для шкіри обличчя
Мигдаль багатий антиоксидантами, жирними кислотами та вітаміном E. Регулярне вживання мигдалю покращує тон шкіри та запобігає передчасному утворенню зморшок.
Джерело вітаміну E
Мигдаль є джерелом жиророзчинного вітаміну E. Він дуже важливий для профілактики серцевих захворювань, вікових захворювань очей та когнітивного спаду.
Джерело антиоксидантів
Мигдаль багатий на антиоксиданти, які ефективно протистоять вільним радикалам, захищаючи організм від окислювального стресу. Більшість антиоксидантів міститься у шкірці горіхів.





