Включення гейпфрута до збалансованої дієти допомагає позбутися зайвих кілограмів та покращує стан здоров’я. Головне, вживати його у правильний час. Редакція FashionHub вирішила з’ясувати, що із цього приводу думають дієтологи.
Коли їсти грейпфрут, щоб схуднути
Результати наукових досліджень свідчать, що вживання грейпфрута допомагає схуднути. Люди, які з’їдали по половині грейпфрута перед їжею протягом шести тижнів, стали стрункішими в талії. Грейпфрут є джерелом розчинної клітковини, що забезпечує відчуття ситості. Харчові волокна сприяють зниженню ваги.
Існує думка, що до складу грейпфрута входять жироспалювачі. Науково цей факт доведено не було.
Коли їсти грейпфрут для покращення травлення
Щоб покращити травлення, грейпфрут слід вживати вранці або перед їдою. У ньому міститься харчові волокна, які роблять випорожнення регулярними. У половині грейпфрута 2 г волокон. Частота і консистенція випорожнень прямо залежать від кількості споживаної клітковини.
Грейпфрут є джерелом пектину, який сприяє зменшенню здуття живота та газів. Пектин має властивості пребіотика. Він живить корисні кишкові бактерії, роблячи травлення здоровішим. Варто зазначити, що через підвищену кислотність цитрусові можуть викликати у пацієнтів з гастроезофагеальною рефлюксною хворобою дискомфорт у травленні.
Коли їсти гейпфрут для здоров’я серця
Регулярне вживання грейпфрута знижує ризик серцево-судинних захворювань. Для цих цілей його можна їсти у будь-який час. Грейпфрут містить поліфеноли та інші антиоксиданти, які допомагають організму захистити серце від пошкоджень вільними радикалами. Поліфеноли сприяють розширенню судин, що призводить до нормалізації артеріального тиску.
Розчинна клітковина знижує рівень холестерину. Пацієнтам, які приймають сатини, слід обмежити споживання грейпфрутів. Вони підвищують рівень сатинів, що може спричинити побічні дії лікарського препарату.





