Літо – це час для свіжих фруктів та легких десертів, і персики займають в цьому списку особливе місце. Їх соковитий смак й ніжна текстура ідеально підходять для приготування як класичних, так і оригінальних десертів. У цій статті ми розглянемо три рецепти десертів з персиками, серед яких ви знайдете варіант з морозивом, а також декілька простих та смачних ідей, які обов’язково сподобаються вам та вашим близьким.
Персиковий тарт з мигдалем
Інгредієнти:
- 200 г борошна
- 100 г вершкового масла
- 50 г цукру
- 1 яйце
- 4 персики
- 50 г мигдалю
- 2 ст. ложки меду
Приготування:
- У великій мисці змішайте борошно, цукор та нарізане кубиками холодне масло. Перетерти все руками до стану крихти.
- Додайте яйце та швидко замісіть тісто.
- Обгорніть його плівкою й залиште в холодильнику на 30 хвилин.
- Персики наріжте на тонкі скибочки.
- У невеликій сковороді обсмажте подрібнений мигдаль до золотистого кольору. Додайте мед та добре перемішайте.
- Розкачайте охолоджене тісто, викладіть його у форму для тарта та проштрикніть виделкою.
- Випікайте в розігрітій до 180°C духовці 15 хвилин до золотистого кольору.
- Дістаньте з духовки, на поверхню викладіть скибочки персиків, посипте обсмаженим мигдалем.
- Випікайте ще 20 хвилин до м’якості персиків.
- При подачі за бажанням додайте кульку ванільного морозива ТМ «Ласунка»
Персиковий смузі з йогуртом
Інгредієнти:
- 3 персики
- 200 г йогурту
- 50 г меду
- 100 г льоду
Приготування:
- Персики помийте, очистіть від шкірки та видаліть кісточки. Наріжте м’якоть на шматочки.
- Помістіть нарізані персики, йогурт, мед й лід у блендер. Збивайте до однорідної консистенції.
- Налийте смузі у склянки й подавайте відразу ж. За бажанням можна прикрасити м’ятою або шматочками персика.
Персиковий десерт з морозивом
Інгредієнти:
- 4 персики
- 150 г цукру
- 1 ч. л лимонного соку
- 200 г ванільного морозива ТМ «Ласунка» (за бажанням можна купити морозиво на свій смак)
- м’ята для прикраси
Приготування:
- Персики помийте, очистіть від шкірки та видаліть кісточки. Наріжте м’якоть на великі шматочки.
- У великій сковороді розігрійте цукор до отримання золотистого кольору. Обережно додайте персики та лимонний сік. Готуйте на середньому вогні до м’якості персиків й утворення сиропу (близько 5-7 хвилин).
- Розподіліть карамелізовані персики по тарілках або креманках, зверху покладіть улюблене морозиво. Прикрасьте листочками м’яти.