×

Літні десерти з персиками: три цікавих рецепти

персиковий тарт

Літо – це час для свіжих фруктів та легких десертів, і персики займають в цьому списку особливе місце. Їх соковитий смак й ніжна текстура ідеально підходять для приготування як класичних, так і оригінальних десертів. У цій статті ми розглянемо три рецепти десертів з персиками, серед яких ви знайдете варіант з морозивом, а також декілька простих та смачних ідей, які обов’язково сподобаються вам та вашим близьким.

Персиковий тарт з мигдалем

Інгредієнти:

  • 200 г борошна
  • 100 г вершкового масла
  • 50 г цукру
  • 1 яйце
  • 4 персики 
  • 50 г мигдалю
  • 2 ст. ложки меду

Приготування:

  1. У великій мисці змішайте борошно, цукор та нарізане кубиками холодне масло. Перетерти все руками до стану крихти. 
  2. Додайте яйце та швидко замісіть тісто. 
  3. Обгорніть його плівкою й залиште в холодильнику на 30 хвилин.
  4. Персики наріжте на тонкі скибочки. 
  5. У невеликій сковороді обсмажте подрібнений мигдаль до золотистого кольору. Додайте мед та добре перемішайте.
  6. Розкачайте охолоджене тісто, викладіть його у форму для тарта та проштрикніть виделкою.
  7. Випікайте в розігрітій до 180°C духовці 15 хвилин до золотистого кольору. 
  8. Дістаньте з духовки, на поверхню викладіть скибочки персиків, посипте обсмаженим мигдалем. 
  9. Випікайте ще 20 хвилин до м’якості персиків.
  10. При подачі за бажанням додайте кульку ванільного морозива ТМ «Ласунка»

Персиковий смузі з йогуртом

персиковий смузі

Інгредієнти:

  • 3 персики 
  • 200 г йогурту
  • 50 г меду
  • 100 г льоду

Приготування:

  1. Персики помийте, очистіть від шкірки та видаліть кісточки. Наріжте м’якоть на шматочки.
  2. Помістіть нарізані персики, йогурт, мед й лід у блендер. Збивайте до однорідної консистенції.
  3. Налийте смузі у склянки й подавайте відразу ж. За бажанням можна прикрасити м’ятою або шматочками персика.

Персиковий десерт з морозивом

Персиковий десерт з морозивом

Інгредієнти:

  • 4 персики 
  • 150 г цукру
  • 1 ч. л лимонного соку
  • 200 г ванільного морозива ТМ «Ласунка» (за бажанням можна купити морозиво на свій смак)
  • м’ята для прикраси

Приготування:

  1. Персики помийте, очистіть від шкірки та видаліть кісточки. Наріжте м’якоть на великі шматочки.
  2. У великій сковороді розігрійте цукор до отримання золотистого кольору. Обережно додайте персики та лимонний сік. Готуйте на середньому вогні до м’якості персиків й утворення сиропу (близько 5-7 хвилин).
  3. Розподіліть карамелізовані персики по тарілках або креманках, зверху покладіть улюблене морозиво. Прикрасьте листочками м’яти.
Залишити відповідь

Останні статті
10:31 08.09.2024
П’ять продуктів, які в жодному разі не можна їсти сирими
09:32 08.09.2024
У чому ходити восени 2024 року: найгарячі тренди сезону
10:32 07.09.2024
Названа «єдина поживна речовина», без якої неможливо схуднути
09:33 07.09.2024
5 базових речей осіннього гардеробу, які слід оновити
10:32 06.09.2024
Осінь у стилі Vivienne Westwood: пробуємо повторити образи з показу
09:32 06.09.2024
5 вправ для спалювання максимум калорій за півгодини
10:32 05.09.2024
Осінь у стилі Nina Ricci: пробуємо повторити стильні образи з показу
09:32 05.09.2024
Скинути вагу не вийде: 4 симптоми, що вказують на порушення обміну речовин
10:32 04.09.2024
Без дієт і назавжди: 3 рекомендації щодо позбавлення жиру на животі
09:32 04.09.2024
Модні жіночі черевики на осінь 2024 року: моделі, фото
12:53 03.09.2024
Татуаж повік як досягти ідеальної стрілки з ратушівкою
10:32 03.09.2024
Осінь у стилі Moschino: пробуємо повторити образи з модного показу
09:33 03.09.2024
Як зміниться тіло, якщо присідати щодня по 100 разів
12:14 02.09.2024
Декоративна косметика та контактні лінзи
10:32 02.09.2024
Осінь у стилі Bottega Veneta: пробуємо повторити стильні образи з показу
Всі статті