×

Літні десерти з персиками: три цікавих рецепти

персиковий тарт

Літо – це час для свіжих фруктів та легких десертів, і персики займають в цьому списку особливе місце. Їх соковитий смак й ніжна текстура ідеально підходять для приготування як класичних, так і оригінальних десертів. У цій статті ми розглянемо три рецепти десертів з персиками, серед яких ви знайдете варіант з морозивом, а також декілька простих та смачних ідей, які обов’язково сподобаються вам та вашим близьким.

Персиковий тарт з мигдалем

Інгредієнти:

  • 200 г борошна
  • 100 г вершкового масла
  • 50 г цукру
  • 1 яйце
  • 4 персики 
  • 50 г мигдалю
  • 2 ст. ложки меду

Приготування:

  1. У великій мисці змішайте борошно, цукор та нарізане кубиками холодне масло. Перетерти все руками до стану крихти. 
  2. Додайте яйце та швидко замісіть тісто. 
  3. Обгорніть його плівкою й залиште в холодильнику на 30 хвилин.
  4. Персики наріжте на тонкі скибочки. 
  5. У невеликій сковороді обсмажте подрібнений мигдаль до золотистого кольору. Додайте мед та добре перемішайте.
  6. Розкачайте охолоджене тісто, викладіть його у форму для тарта та проштрикніть виделкою.
  7. Випікайте в розігрітій до 180°C духовці 15 хвилин до золотистого кольору. 
  8. Дістаньте з духовки, на поверхню викладіть скибочки персиків, посипте обсмаженим мигдалем. 
  9. Випікайте ще 20 хвилин до м’якості персиків.
  10. При подачі за бажанням додайте кульку ванільного морозива ТМ «Ласунка»

Персиковий смузі з йогуртом

персиковий смузі

Інгредієнти:

  • 3 персики 
  • 200 г йогурту
  • 50 г меду
  • 100 г льоду

Приготування:

  1. Персики помийте, очистіть від шкірки та видаліть кісточки. Наріжте м’якоть на шматочки.
  2. Помістіть нарізані персики, йогурт, мед й лід у блендер. Збивайте до однорідної консистенції.
  3. Налийте смузі у склянки й подавайте відразу ж. За бажанням можна прикрасити м’ятою або шматочками персика.

Персиковий десерт з морозивом

Персиковий десерт з морозивом

Інгредієнти:

  • 4 персики 
  • 150 г цукру
  • 1 ч. л лимонного соку
  • 200 г ванільного морозива ТМ «Ласунка» (за бажанням можна купити морозиво на свій смак)
  • м’ята для прикраси

Приготування:

  1. Персики помийте, очистіть від шкірки та видаліть кісточки. Наріжте м’якоть на великі шматочки.
  2. У великій сковороді розігрійте цукор до отримання золотистого кольору. Обережно додайте персики та лимонний сік. Готуйте на середньому вогні до м’якості персиків й утворення сиропу (близько 5-7 хвилин).
  3. Розподіліть карамелізовані персики по тарілках або креманках, зверху покладіть улюблене морозиво. Прикрасьте листочками м’яти.
Залишити відповідь

Останні статті
10:32 08.12.2024
Вовняні штани — стильна альтернатива джинсам на зиму 2025
09:32 08.12.2024
Чому при схудненні зупиняється вага: основні причини
10:32 07.12.2024
Готові трендові образи на зиму 2025 року
09:32 07.12.2024
5 продуктів з біотином для швидкого відрощування волосся
10:32 06.12.2024
Зима в стиле Versace: пробуем повторить стильные образы с показа
09:32 06.12.2024
Коли найкраще обідати: рекомендації дієтологів
17:47 05.12.2024
Консультація гастроентеролога: основні причини звернення
10:32 05.12.2024
5 ефектних та небанальних образів для новорічної ночі 2025
09:32 05.12.2024
5 привычек, которые делают вас визуально старше своего возраста
10:32 04.12.2024
Зима в стилі Givenchy: пробуємо повторити образи з модного показу
09:32 04.12.2024
Побічні ефекти від надмірного вживання цукру для шкіри
17:56 03.12.2024
Консультація ревматолога в Києві
16:19 03.12.2024
Курси перманентного макіяжу можливість стати професіоналом у світі краси
10:32 03.12.2024
Як поєднувати пуховик із сукнями взимку 2025
09:32 03.12.2024
5 причин додавати в каву куркуму для схуднення
Всі статті