×

Літні десерти з персиками: три цікавих рецепти

персиковий тарт

Літо – це час для свіжих фруктів та легких десертів, і персики займають в цьому списку особливе місце. Їх соковитий смак й ніжна текстура ідеально підходять для приготування як класичних, так і оригінальних десертів. У цій статті ми розглянемо три рецепти десертів з персиками, серед яких ви знайдете варіант з морозивом, а також декілька простих та смачних ідей, які обов’язково сподобаються вам та вашим близьким.

Персиковий тарт з мигдалем

Інгредієнти:

  • 200 г борошна
  • 100 г вершкового масла
  • 50 г цукру
  • 1 яйце
  • 4 персики 
  • 50 г мигдалю
  • 2 ст. ложки меду

Приготування:

  1. У великій мисці змішайте борошно, цукор та нарізане кубиками холодне масло. Перетерти все руками до стану крихти. 
  2. Додайте яйце та швидко замісіть тісто. 
  3. Обгорніть його плівкою й залиште в холодильнику на 30 хвилин.
  4. Персики наріжте на тонкі скибочки. 
  5. У невеликій сковороді обсмажте подрібнений мигдаль до золотистого кольору. Додайте мед та добре перемішайте.
  6. Розкачайте охолоджене тісто, викладіть його у форму для тарта та проштрикніть виделкою.
  7. Випікайте в розігрітій до 180°C духовці 15 хвилин до золотистого кольору. 
  8. Дістаньте з духовки, на поверхню викладіть скибочки персиків, посипте обсмаженим мигдалем. 
  9. Випікайте ще 20 хвилин до м’якості персиків.
  10. При подачі за бажанням додайте кульку ванільного морозива ТМ «Ласунка»

Персиковий смузі з йогуртом

персиковий смузі

Інгредієнти:

  • 3 персики 
  • 200 г йогурту
  • 50 г меду
  • 100 г льоду

Приготування:

  1. Персики помийте, очистіть від шкірки та видаліть кісточки. Наріжте м’якоть на шматочки.
  2. Помістіть нарізані персики, йогурт, мед й лід у блендер. Збивайте до однорідної консистенції.
  3. Налийте смузі у склянки й подавайте відразу ж. За бажанням можна прикрасити м’ятою або шматочками персика.

Персиковий десерт з морозивом

Персиковий десерт з морозивом

Інгредієнти:

  • 4 персики 
  • 150 г цукру
  • 1 ч. л лимонного соку
  • 200 г ванільного морозива ТМ «Ласунка» (за бажанням можна купити морозиво на свій смак)
  • м’ята для прикраси

Приготування:

  1. Персики помийте, очистіть від шкірки та видаліть кісточки. Наріжте м’якоть на великі шматочки.
  2. У великій сковороді розігрійте цукор до отримання золотистого кольору. Обережно додайте персики та лимонний сік. Готуйте на середньому вогні до м’якості персиків й утворення сиропу (близько 5-7 хвилин).
  3. Розподіліть карамелізовані персики по тарілках або креманках, зверху покладіть улюблене морозиво. Прикрасьте листочками м’яти.
Залишити відповідь

Останні статті
12:32 19.02.2025
UGC та EGC – в чому різниця даних типів контенту?
10:32 19.02.2025
Модні офісні образи для ділових жінок: сучасні елементи та класика
09:32 19.02.2025
Чим корисний авокадо: основні переваги для здоров’я
10:32 18.02.2025
Весна у стилі Bottega Veneta: пробуємо повторити стильні образи з показу
09:32 18.02.2025
7 найкорисніших заморожених продуктів із супермаркету
18:44 17.02.2025
Як REVITALASH Змінює Стандарт Догляду за Віями та Бровами
10:32 17.02.2025
Топ-5 модних трендів, яким нескладно слідувати
09:32 17.02.2025
Що станеться з тілом при щоденному вживанні апельсинів
11:02 16.02.2025
Сукня з легінсами — один із найкращих фешн-трюків на весну 2025
10:02 16.02.2025
Скільки потрібно тренуватися, щоб артеріальний тиск залишався в нормі
15:45 15.02.2025
Стильні образи у світлих тонах 2025 на будь-який випадок
14:32 15.02.2025
Популярні трав’яні чаї: всі за і проти
10:32 14.02.2025
Модні луки 2025: стильні та небанальні рішення на будь-який випадок
09:32 14.02.2025
Вживання червоного м’яса щодня: всі за і проти
10:32 13.02.2025
Які сумки будуть у моді цієї весни: 5 найтрендовіших моделей
Всі статті