×

Рецепт крему для торта: види та застосування

крем для торта

Кондитерські креми є основою багатьох десертів і випічки. Вони використовуються для начинки, декорування та додавання смакових акцентів. Але їх видів настільки багато, що інколи буває складно обрати правильний рецепт крему для торта. Тобто щоб він гарно тримався чи добре просочував коржі, мав насичений смак чи тільки був солоденький.

Де взяти рецепт крему для торта

Щоб не помилитися та вибрати крем відповідний до запланованих коржів: листкових, бісквітних чи пісочних, краще зазирнути на кулінарний сайт. Там можна буде не тільки знайти потрібний рецепт крему для торта, а й навчитися деяких хитрощів.

1. Збиті креми

Ці креми базуються на збиванні інгредієнтів, таких як вершки, білки або масло.

  • Збиті вершки — це легкий і ніжний крем, який часто використовується для прикрашання тортів, тістечок і фруктових десертів.
  • Білковий крем (меренга) — створюється на основі збитих білків із цукровою пудрою. Використовується для декорування десертів, таких як бісквіти або лимонні тарталетки. Підходить також для наповнення трубочок з листкового тіста, пісочних кошиків.

2. Креми на основі масла

Масляні креми є щільними й добре тримають форму.

  • Масляний крем — змішується вершкове масло з цукровою пудрою. Ідеально підходить для прикрашання тортів, створення квітів і складних візерунків.
  • Швейцарський масляний крем — додаються збиті білки до класичного масляного крему, що робить його гладким і менш солодким.

3. Згущені креми

Ці креми готуються на основі вареного згущеного молока або карамелі.

  • Крем зі згущеним молоком — популярний в Україні та часто використовується для прошарків у тістечках і вафельних тортах.
  • Карамельний крем — це густий крем із вареної карамелі та жирних збитих вершків, що підходить для начинки еклерів або декору десертів.

4. Заварні креми

Готуються на основі яєць, молока та крохмалю. До речі крахмаль краще обирати кукурудзяний.

  • Класичний заварний крем використовується як основа для тартів, еклерів і профітролей. Також добре підходить для листкового тіста. В ньому багато вологи що допомагає зробити коржі просоченими та ніжним. Як от, наприклад, в торті Наполеон.
  • Крем-брюле — це більш густий варіант, який можна подавати як окремий десерт.

5. Сирні та молочні креми

Ці креми додають десертам легкості та свіжості.

  • Сирний крем — робиться на основі вершкового сиру або кисломолочного сиру. Використовується для торта «Червоний оксамит», капкейків або тірамісу.
  • Йогуртовий крем — це легкий і ніжний варіант сирного крему. Він ідеально підходить для фруктових десертів або літніх тортів. Залишається доволі рідким, що допомагає добре просочити навіть бісквіт.

6. Шоколадні креми

На основі шоколаду, вершків або какао.

  • Ганаш — це густий крем з шоколаду та вершків. Використовується для глазурування або начинки.
  • Шоколадний мус. На відміну від ганаша, буде легким, що підходить для десертів у стаканах і декорування.

7. Горіхові креми

Містять мигдаль, фундук або інші горіхи.

  • Крем із праліне. Готується із горіхового праліне, часто використовується у французьких десертах.
  • Фісташковий крем. Він додає десертам вишуканий смак і яскравий колір.

8. Фруктові креми

Легкі креми на основі фруктових соків або пюре.

  • Лимонний крем (Lemon Curd): використовується для тартів або начинки в тістечках.
  • Ягідний мус: чудово підходить для літніх десертів або як самостійний десерт.

Застосування кремів для торта різних рецептів

Ми описали тільки основні нюанси прошарків та начинки. Перед тим як шукати потрібний рецепт крему для торта, треба спочатку обрати потрібний за його властивостями.

  • Для прошарків. Креми використовуються для з’єднання коржів у тортах і ролах.
  • Для декорування. Багато кремів ідеально підходять для створення візерунків, квітів та інших прикрас.
  • Як начинка. Заварні або шоколадні креми часто стають основою начинки для еклерів, профітролів і тарталеток.
  • Як самостійний десерт. Шоколадний мус, крем-брюле або лимонний курд можна подавати окремо.

Кондитерські креми відкривають широкий простір для кулінарної творчості. Правильний вибір допоможе підкреслити смак десерту, який стане прикрасою будь-якого свята.

Залишити відповідь

Останні статті
10:32 23.01.2025
Найпопулярніші чоботи 2025 року: 5 трендових моделей
09:32 23.01.2025
5 продуктів, які багато хто помилково використовує як джерело білка
10:32 22.01.2025
Найтрендовіші спідниці сезону весна-літо 2025
09:32 22.01.2025
Протизапальний інгредієнт для смузі №1: рекомендації дієтологів
10:32 21.01.2025
Мереживо, корсети, банти: основні весільні тренди 2025
09:32 21.01.2025
Чим корисні родзинки: 5 причин включити їх до свого раціону
11:31 20.01.2025
Консультація флеболога онлайн: коли звертатися та як записатися на прийом
10:32 20.01.2025
З якими кольорами поєднувати бордовий у 2025 році
09:32 20.01.2025
Шкіра в 18 років: як зберегти її красу та уникнути проблем
10:32 19.01.2025
Наймодніші джинси 2025: 5 актуальних фасонів
09:32 19.01.2025
5 видів риби, які заслуговують на увагу через високий вміст білка
10:32 18.01.2025
Як поєднувати теплі колготки з модними сукнями: 5 ідей образів
09:32 18.01.2025
Чи можна схуднути за допомогою бананів: особливості бананової дієти
10:32 17.01.2025
Найкращі образи з сірими джинсами 2025 року: модні та універсальні ідеї
09:32 17.01.2025
Топ-5 найкращих сортів сирів з точки зору користі для здоров’я
Всі статті