×

Як приготувати смачний український борщ – секрети ідеальної страви

Борщ – це страва, якою пишається кожен українець. Вона не просто смачна, але ще й неймовірно корисна. При цьому до неї можна додавати різні інгредієнти, навіть рибу. Через це відрізняються правила приготування страви. Зокрема, потрібно знати, як варити борщ з квасолею, який відрізняється особливим смаком, поживністю. Крім того, є декілька секретів приготування цієї страви.

Правильний бульйон

Починаючи варити борщ, спочатку відваріть м’ясо. Його заливають холодною водою, а варять лише на маленькому вогні, регулярно прибираючи пінку. В цьому випадку бульйон залишиться прозорим.

Ідеальний варіант для борщу – це м’ясо на кісточці. Саме завдяки йому можна отримати наваристу структуру.

Якщо ж у вас бульйон залишився каламутним, варто долити в каструлю холодної води та закип’ятити. Коли підніметься піна, її достатньо прибрати. Щодо спецій, в рідину можна додати лавровий лист, перець горошком, а також цілу цибулину.

Як та що додавати?

Звичайно, є різні інгредієнти, які додаються до борщу. Але деякі з них потребують особливої уваги. Зокрема, розглянемо, як правильно їх додавати.

  • Буряк. Кожному хочеться, щоб цей продукт не втратив свій колір. Щоб не зіткнутися з цією ситуацією, не додавайте сирий буряк в піджарку. В такому випадку він дасть смак, але втратить колір. Краще попередньо зваріть його, запечіть або ж протушкуйте з томатною пастою.
  • Кислота та цукор. В борщу важливий унікальний баланс смаку. Він створюється за рахунок додавання цукру. Зокрема, потрібно 1-2 ч.л. на п’ятилітрову каструлю. Також можна трішки підсолодити піджарку, що дозволить пом’якшити смак томатів. Якщо борщу не вистачає кислоти, то можна додати лимонну або ж оцет. Головне зробити це до того, як ви покладете в каструлю буряк.
  • Перець. Якщо ви хочете підсилити смак та аромат страви, додайте за п’ять хвилин до закінчення варіння нарізаний соломкою солодкий перець.
  • Зелень. Не всі її додають, але якщо ви хочете підсилити смак з її допомогою, то краще всипати її в борщ на заключному етапі готування. Завдяки цьому ви зможете максимально зберегти вміст вітамінів.

Одним з найкращих доповнень до справжнього українського борщу буде сало та часник. Ви можете подрібнити інгредієнти в блендері, посолити та перемішати. Додайте таку заправку в борщ після того, як ви поклали в нього капусту. Після цього дайте страві настоятися близько 30 хвилин. Завдяки цьому всі продукти наситяться, а ви досягнете неперевершеного смаку.

Залишити відповідь

Останні статті
10:32 14.02.2025
Модні луки 2025: стильні та небанальні рішення на будь-який випадок
09:32 14.02.2025
Вживання червоного м’яса щодня: всі за і проти
10:32 13.02.2025
Які сумки будуть у моді цієї весни: 5 найтрендовіших моделей
09:32 13.02.2025
Найкращі спеції для схуднення: цей список стане у нагоді кожному
10:32 12.02.2025
Модні тренди з 1980-х, які стали актуальними у 2025
09:32 12.02.2025
Скільки часу потрібно ходити щодня, щоб спалити жир на животі
10:32 11.02.2025
Що буде модним навесні 2025: 5 гарячих трендів
09:32 11.02.2025
5 вагомих причин включити горіхи кешью у свій раціон
21:59 10.02.2025
Лужна вода: види, користь та методи отримання за допомогою фільтрації
10:32 10.02.2025
Як створити образ у стилі Гетсбі
09:32 10.02.2025
Чим замінити цукор без шкоди здоров’ю: найкращі натуральні підсолоджувачі
10:32 09.02.2025
З чим поєднувати ботфорти у весняному сезоні 2025
09:32 09.02.2025
Як чорний чай впливає на здоров’я: 5 переваг напою
14:32 08.02.2025
Які джинси будуть у тренді цієї весни: 5 найстильніших моделей
13:32 08.02.2025
5 найкращих способів розслабитися після трудового дня без смартфона в руках
Всі статті