×

Як приготувати смачний український борщ – секрети ідеальної страви

Борщ – це страва, якою пишається кожен українець. Вона не просто смачна, але ще й неймовірно корисна. При цьому до неї можна додавати різні інгредієнти, навіть рибу. Через це відрізняються правила приготування страви. Зокрема, потрібно знати, як варити борщ з квасолею, який відрізняється особливим смаком, поживністю. Крім того, є декілька секретів приготування цієї страви.

Правильний бульйон

Починаючи варити борщ, спочатку відваріть м’ясо. Його заливають холодною водою, а варять лише на маленькому вогні, регулярно прибираючи пінку. В цьому випадку бульйон залишиться прозорим.

Ідеальний варіант для борщу – це м’ясо на кісточці. Саме завдяки йому можна отримати наваристу структуру.

Якщо ж у вас бульйон залишився каламутним, варто долити в каструлю холодної води та закип’ятити. Коли підніметься піна, її достатньо прибрати. Щодо спецій, в рідину можна додати лавровий лист, перець горошком, а також цілу цибулину.

Як та що додавати?

Звичайно, є різні інгредієнти, які додаються до борщу. Але деякі з них потребують особливої уваги. Зокрема, розглянемо, як правильно їх додавати.

  • Буряк. Кожному хочеться, щоб цей продукт не втратив свій колір. Щоб не зіткнутися з цією ситуацією, не додавайте сирий буряк в піджарку. В такому випадку він дасть смак, але втратить колір. Краще попередньо зваріть його, запечіть або ж протушкуйте з томатною пастою.
  • Кислота та цукор. В борщу важливий унікальний баланс смаку. Він створюється за рахунок додавання цукру. Зокрема, потрібно 1-2 ч.л. на п’ятилітрову каструлю. Також можна трішки підсолодити піджарку, що дозволить пом’якшити смак томатів. Якщо борщу не вистачає кислоти, то можна додати лимонну або ж оцет. Головне зробити це до того, як ви покладете в каструлю буряк.
  • Перець. Якщо ви хочете підсилити смак та аромат страви, додайте за п’ять хвилин до закінчення варіння нарізаний соломкою солодкий перець.
  • Зелень. Не всі її додають, але якщо ви хочете підсилити смак з її допомогою, то краще всипати її в борщ на заключному етапі готування. Завдяки цьому ви зможете максимально зберегти вміст вітамінів.

Одним з найкращих доповнень до справжнього українського борщу буде сало та часник. Ви можете подрібнити інгредієнти в блендері, посолити та перемішати. Додайте таку заправку в борщ після того, як ви поклали в нього капусту. Після цього дайте страві настоятися близько 30 хвилин. Завдяки цьому всі продукти наситяться, а ви досягнете неперевершеного смаку.

Залишити відповідь

Останні статті
10:33 09.10.2024
З якими кольорами поєднувати зелений восени 2024
09:32 09.10.2024
30 днів без кофеїну: основні переваги відмови від кави для здоров’я
19:44 08.10.2024
Крем для обличчя: Як вибрати ідеальний засіб для вашої шкіри
10:32 08.10.2024
Як носити светр із брюками восени 2024
09:32 08.10.2024
Лучшие напитки для завтрака, способствующие снижению веса
10:32 07.10.2024
З чим поєднувати косуху в осінній сезон 2024 року: тренд, фото
09:32 07.10.2024
Плоский живіт: 5 способів скинути вагу та побачити прес
10:32 06.10.2024
Колготки — один із головних аксесуарів сезону осінь-зима 2024/25
09:32 06.10.2024
Як прибрати зморшки з обличчя: 5 дієвих рекомендацій по боротьбі зі старінням
10:32 05.10.2024
Готична прерія — оригінальна альтернатива набридлому вестернкору
09:32 05.10.2024
4 корисні інгредієнти для вівсянки, що прискорюють обмін речовин
10:32 04.10.2024
Модна жіноча білизна 2024/25: тренди, фото
09:32 04.10.2024
Осінній суперфуд: чим корисний гарбуз для організму людини
10:32 03.10.2024
Осінь у стилі Simone Rocha: пробуємо повторити стильні образи з показу
09:32 03.10.2024
Навіщо восени користуватися сонцезахисним кремом
Всі статті