Фрукти вважаються найпотужнішим інструментом для довголіття та підтримки здоров’я. До зими залишилося не так багато часу, тому про зміцнення імунітету слід подбати вже зараз. Редакція FashionHub вирішила з’ясувати, які фрукти дозволяють вирішити це завдання в найкоротший термін.
Яблука
Яблука є джерелом клітковини, поліфенолів, калію та вітаміну C. Крім цього, в них містяться пробіотики та пребіотики, які корисні для здоров’я кишечника. Від стану кишкового мікробіома прямо залежать робота головного мозку та імунітет. Очищати яблука від шкірки не слід, оскільки вона дуже корисна.
Цитрусові
У цитрусових міститься клітковина, калій, фолієва кислота, вітаміни A і C, каротиноїди та флавоноїди. Вітамін C допомагає організму краще засвоювати залізо із рослинних продуктів, а антиоксиданти зміцнюють імунну систему та захищають клітини від вільних радикалів. Вкрай важливо вживати цілі фрукти, а не сік, оскільки в ньому мало клітковини. Шкірка цитрусових багата фолієвою кислотою, кальцієм, тіаміном та рибофлавіном.
Ягоди
Ягоди належать до низькокалорійних продуктів. При цьому в них багато клітковини та антоціанів. Для здоров’я головного мозку слід їсти чорницю. Здоров’я очей найкраще підтримують ягоди годжі, оскільки вони містять бета-каротин. Ягоди можна їсти як свіжими, так і замороженими. Своїх корисних властивостей під час заморожування вони не втрачають.
Хурма
Хурма є джерелом клітковини, калію, танінів, флавоноїдів, вітамінів A та C. Вона допомагає організму контролювати рівень «поганого» холестерину та кров’яний тиск. Крім цього, хурма корисна для шкіри та здоров’я очей.
Інжир
В інжирі міститься клітковина, мінерали, вітаміни та фітоестрогени, які корисні для жіночого здоров’я. Крім цього, він багатий на фіцин. Цей фермент допомагає організму перетравлювати білки. Інжир зменшує запалення та знижує рівень «поганого» холестерину.





