Успіх боротьби із зайвою вагою прямо залежить від інтенсивності фізичних навантажень та збалансованості дієти. Проблема полягає в тому, що люди, які виконують однакові фізичні вправи та сидять на схожих дієтах, втрачають вагу з різною швидкістю. Редактори FashionHub ознайомилися з результатами дослідження, опублікованими у Molecular Metabolism. Вони проливають світло на те, чому так відбувається.
У відповідь на фізичну активність організм починає виробляти молекули білка PGC-1. Очевидно, він стимулює обмін речовин. Донедавна вчені сумнівалися, що збільшення кількості даного білка сприяє прискоренню схуднення.
Японський експеримент
Співробітники Університету Кобе встановили досвідченим шляхом, що молекула PGC-1 має кілька варіацій. Найбільше під час тренування виробляються молекули b та c. Щоправда, далеко не у всіх. Ця обставина є ключовим моментом проведеного японськими вченими експерименту.
Вони встановили, що миші, організм яких не може виробляти молекули b і c, у періоди фізичної активності спалювали менше жиру та споживали менше кисню. Експеримент на людях засвідчив аналогічні результати. Автори дослідження стверджують, що зроблене ними відкриття відкриє нові можливості перед виробниками препаратів для скидання ваги.
За словами японських учених, найчастіше засоби проти ожиріння пригнічують апетит. Жодне з представлених на світовому ринку ліків не лікує ожиріння шляхом збільшення витрати енергії. Якщо представникам наукових кіл вдасться знайти речовину, здатну стимулювати організм до вироблення молекул b і c, це призведе до створення препаратів, збільшучих витрати енергії під час фізичної активності і навіть без неї.