Рибу можна використовувати для балансування добового раціону. Вона є джерелом високоякісного білка, який необхідний організму для низки важливих функцій та нарощування м’язової маси. Білок забезпечує тривале відчуття ситості, що дуже корисно при схудненні. Чим довше людина почувається ситою, тим менше калорій вона споживає протягом дня. Редакція FashionHub вирішила з’ясувати, яка риба найкорисніша з погляду вмісту білка та жирних кислот омега-3.
Тунець
Тунець вважається рекордсменом за вмістом білка. У 100-грамовій порції консервованої риби міститься 19 грамів цього нутрієнта. Крім цього, тунець є джерелом вітамінів та мінералів, таких як вітамін B, селен, фосфор, кальцій та калій. У тунці містяться фолати, вітамін B12 та залізо, які запобігають анемії. Завдяки високому вмісту омега-3 він підтримує здоров’я серця.
Лосось
У 100-грамовій порції вирощеного на фермі лосося міститься 20,4 г високоякісного білка. У дикого лосося цей показник становить 22,3 грами на 100-грамову порцію. Лосось відноситься до жирної риби. Це означає, що він багатий на жирні кислоти омега-3, яких організму людини не вистачає найбільше. Крім цього, в ньому міститься вітамін D, який робить кістки здоровішими.
Біла риба
До білої прийнято відносити рибу з білим м’ясом. Це може бути мінтай, тріска, пікша та ін. У білій рибі дуже мало жиру, але при цьому багато білка. Наприклад, у 100-грамовій порції тріски міститься 16,1 грам. У 100 г мінтаю 12,3 г білка, а пікші — 16,3 г. В окуні, палтусі та мінтаї також містяться жирні кислоти омега-3. На жаль, їх не так багато, як у жирній рибі.
Групер
100 г групера міститься 19,4 г білка. Крім цього, групер є джерелом вітамінів, мінералів та жирів. При регулярному вживанні групера вироблення організмом інсуліну збільшується, що дуже важливо для хворих на діабет.
Скумбрія
У 100 г скумбрії міститься 18,6 г білка. Вона також є джерелом поліненасичених жирних кислот, які сприяють зниженню ризику захворювань серця та інсульту. Оскільки скумбрія відноситься до жирної риби, вона багата на кислоти омега-3. Вона покращує зір та знижує ймовірність мігрені.