×

5 видів риби, які заслуговують на увагу через високий вміст білка

Рибу можна використовувати для балансування добового раціону. Вона є джерелом високоякісного білка, який необхідний організму для низки важливих функцій та нарощування м’язової маси. Білок забезпечує тривале відчуття ситості, що дуже корисно при схудненні. Чим довше людина почувається ситою, тим менше калорій вона споживає протягом дня. Редакція FashionHub вирішила з’ясувати, яка риба найкорисніша з погляду вмісту білка та жирних кислот омега-3.

Тунець

Тунець вважається рекордсменом за вмістом білка. У 100-грамовій порції консервованої риби міститься 19 грамів цього нутрієнта. Крім цього, тунець є джерелом вітамінів та мінералів, таких як вітамін B, селен, фосфор, кальцій та калій. У тунці містяться фолати, вітамін B12 та залізо, які запобігають анемії. Завдяки високому вмісту омега-3 він підтримує здоров’я серця.

Лосось

У 100-грамовій порції вирощеного на фермі лосося міститься 20,4 г високоякісного білка. У дикого лосося цей показник становить 22,3 грами на 100-грамову порцію. Лосось відноситься до жирної риби. Це означає, що він багатий на жирні кислоти омега-3, яких організму людини не вистачає найбільше. Крім цього, в ньому міститься вітамін D, який робить кістки здоровішими.

Біла риба

До білої прийнято відносити рибу з білим м’ясом. Це може бути мінтай, тріска, пікша та ін. У білій рибі дуже мало жиру, але при цьому багато білка. Наприклад, у 100-грамовій порції тріски міститься 16,1 грам. У 100 г мінтаю 12,3 г білка, а пікші — 16,3 г. В окуні, палтусі та мінтаї також містяться жирні кислоти омега-3. На жаль, їх не так багато, як у жирній рибі.

Групер

100 г групера міститься 19,4 г білка. Крім цього, групер є джерелом вітамінів, мінералів та жирів. При регулярному вживанні групера вироблення організмом інсуліну збільшується, що дуже важливо для хворих на діабет.

Скумбрія

У 100 г скумбрії міститься 18,6 г білка. Вона також є джерелом поліненасичених жирних кислот, які сприяють зниженню ризику захворювань серця та інсульту. Оскільки скумбрія відноситься до жирної риби, вона багата на кислоти омега-3. Вона покращує зір та знижує ймовірність мігрені.

Залишити відповідь

Останні статті
09:32 23.05.2025
Літо у стилі Prada: пробуємо повторити модні образи з показу
22:50 22.05.2025
Як масштабувати текстильний бізнес: від хобі до власного бренду
14:17 22.05.2025
Батер для тіла: інтенсивне живлення шкіри з першого дотику
12:41 22.05.2025
Професійна косметика для догляду: в чому її переваги та чому вона потрібна
09:32 22.05.2025
Яка користь від солі: 5 продуктів з натрієм, які мають бути в раціоні кожного
22:40 21.05.2025
Чи варто купувати секс-іграшки онлайн: плюси та мінуси
22:31 21.05.2025
Жіночність завжди в моді: де купити стильні та елегантні сукні
09:32 21.05.2025
Як носити спідницю з паєтками в літньому сезоні 2025: 5 трендових поєднань
22:16 20.05.2025
Бета каротин і вітаміни: як підтримати імунітет і здоров’я шкіри
09:32 20.05.2025
Насіння льону в добовому раціоні: 4 основні переваги для здоров’я
09:33 19.05.2025
Що взяти в гори і як підготуватися до подорожі?
09:32 19.05.2025
Модні пастельні відтінки на літо 2025: лаванда, персик, вершкове масло
14:02 18.05.2025
Чим корисний грецький йогурт: 6 вагомих причин включити його до раціону
13:32 17.05.2025
Літо в стилі Dior: пробуємо повторити модні образи з показу
16:59 16.05.2025
Аплікаційна анестезія: Комфорт та безболісність у медичних процедурах
Всі статті