×

5 видів риби, які заслуговують на увагу через високий вміст білка

Рибу можна використовувати для балансування добового раціону. Вона є джерелом високоякісного білка, який необхідний організму для низки важливих функцій та нарощування м’язової маси. Білок забезпечує тривале відчуття ситості, що дуже корисно при схудненні. Чим довше людина почувається ситою, тим менше калорій вона споживає протягом дня. Редакція FashionHub вирішила з’ясувати, яка риба найкорисніша з погляду вмісту білка та жирних кислот омега-3.

Тунець

Тунець вважається рекордсменом за вмістом білка. У 100-грамовій порції консервованої риби міститься 19 грамів цього нутрієнта. Крім цього, тунець є джерелом вітамінів та мінералів, таких як вітамін B, селен, фосфор, кальцій та калій. У тунці містяться фолати, вітамін B12 та залізо, які запобігають анемії. Завдяки високому вмісту омега-3 він підтримує здоров’я серця.

Лосось

У 100-грамовій порції вирощеного на фермі лосося міститься 20,4 г високоякісного білка. У дикого лосося цей показник становить 22,3 грами на 100-грамову порцію. Лосось відноситься до жирної риби. Це означає, що він багатий на жирні кислоти омега-3, яких організму людини не вистачає найбільше. Крім цього, в ньому міститься вітамін D, який робить кістки здоровішими.

Біла риба

До білої прийнято відносити рибу з білим м’ясом. Це може бути мінтай, тріска, пікша та ін. У білій рибі дуже мало жиру, але при цьому багато білка. Наприклад, у 100-грамовій порції тріски міститься 16,1 грам. У 100 г мінтаю 12,3 г білка, а пікші — 16,3 г. В окуні, палтусі та мінтаї також містяться жирні кислоти омега-3. На жаль, їх не так багато, як у жирній рибі.

Групер

100 г групера міститься 19,4 г білка. Крім цього, групер є джерелом вітамінів, мінералів та жирів. При регулярному вживанні групера вироблення організмом інсуліну збільшується, що дуже важливо для хворих на діабет.

Скумбрія

У 100 г скумбрії міститься 18,6 г білка. Вона також є джерелом поліненасичених жирних кислот, які сприяють зниженню ризику захворювань серця та інсульту. Оскільки скумбрія відноситься до жирної риби, вона багата на кислоти омега-3. Вона покращує зір та знижує ймовірність мігрені.

Залишити відповідь

Останні статті
10:32 14.02.2025
Модні луки 2025: стильні та небанальні рішення на будь-який випадок
09:32 14.02.2025
Вживання червоного м’яса щодня: всі за і проти
10:32 13.02.2025
Які сумки будуть у моді цієї весни: 5 найтрендовіших моделей
09:32 13.02.2025
Найкращі спеції для схуднення: цей список стане у нагоді кожному
10:32 12.02.2025
Модні тренди з 1980-х, які стали актуальними у 2025
09:32 12.02.2025
Скільки часу потрібно ходити щодня, щоб спалити жир на животі
10:32 11.02.2025
Що буде модним навесні 2025: 5 гарячих трендів
09:32 11.02.2025
5 вагомих причин включити горіхи кешью у свій раціон
21:59 10.02.2025
Лужна вода: види, користь та методи отримання за допомогою фільтрації
10:32 10.02.2025
Як створити образ у стилі Гетсбі
09:32 10.02.2025
Чим замінити цукор без шкоди здоров’ю: найкращі натуральні підсолоджувачі
10:32 09.02.2025
З чим поєднувати ботфорти у весняному сезоні 2025
09:32 09.02.2025
Як чорний чай впливає на здоров’я: 5 переваг напою
14:32 08.02.2025
Які джинси будуть у тренді цієї весни: 5 найстильніших моделей
13:32 08.02.2025
5 найкращих способів розслабитися після трудового дня без смартфона в руках
Всі статті