Щоб позбавитися зайвих кілограмів, зовсім не обов’язково позбавляти себе задоволення їсти смачну їжу. З приходом осені нам стали доступні сезонні суперфуди, здатні не тільки задовольнити наш смак, а й допомогти схуднути. У холодну пору року багато хто з нас починає вживати калорійну і важку їжу, не доїдаючи овочі та фрукти. Незважаючи на те, що сезон літніх овочів закінчився, є безліч інших корисних варіантів. Про них і йтиметься нижче.
Гарбуз
Багато хто навіть не здогадується про те, що гарбуз відноситься до сімейства ягідних. По суті він є найбільшою ягодою на нашій планеті. Гарбуз є сезонним продуктом, яким більшість із нас незаслужено нехтує. Між тим гарбуз дуже корисний для здоров’я. У ньому міститься бета-каротин, вітаміни групи B, залізо, кальцій, магній та калій. У світі налічується понад 800 сортів Гарбуз можна додавати в суп або запікати в духовці. Він має чудовий на смак і багатий на поживні речовини.
Інжир
Сушений інжир продається у супермаркетах протягом усього року. Восени настає сезон свіжого інжиру. Його можна їсти з медом чи грецьким йогуртом з ранку чи у складі салату із вершковим сиром на обід. Цей фрукт має чудовий смак. Сильна солодкість не заважає інжиру бути суперпродуктом. У 100 г фрукту міститься лише 60 калорій. Інжир є джерелом заліза, фосфору, магнію та калію, а також 11 вітамінів.
Гриби
Печериці доступні для придбання цілий рік. З настанням осені асортимент грибів помітно розширюється. Вони багаті на вітамін D, магній, калій та мікроелементи.
Яблука
Яблука є джерелом вітаміну С. Вони сприяють зміцненню імунної системи. У цих фруктах багато клітковини, поліфенолів та флавоноїдів, які очищають наш організм. Для засвоєння заліза організму людини потрібен вітамін С, який є в яблуках. Дієтологи рекомендують їсти їх разом зі шкіркою, оскільки більшість поживних речовин міститься саме в ній.