Поява специфічної потягу до певних продуктів може вказувати на нестачу в організмі важливих вітамінів та мінералів. Наприклад, гостре бажання поласувати шоколадом свідчить про дефіцит магнію. Тяга до солодкого загалом є ознакою нестачі хрому. Редакція FashionHub вирішила розібратися у цьому питанні детальніше.
Тяга до шоколаду
Як правило, потяг до шоколаду виникає при дефіциті магнію. Він важливий для роботи м’язів та нервів, здоров’я кісток та контролю рівня цукру. Результати досліджень показали, що з дефіцитом магнію стикаються до 80% людей. Для його усунення необхідно додати до раціону листові овочі, цільнозернові продукти, насіння та горіхи.
Тяга до солодкого
Якщо вам постійно хочеться з’їсти щось солодке, то це може говорити про те, що ви відчуваєте нестачу хрому. Виникнення потягу до солодкого пояснюється бажанням організму отримати енергію якнайшвидше. Додайте в раціон картопля, нежирне м’ясо, часник, виноград та броколі.
Тяга до сиру
Потяг до молочних продуктів, зокрема, до сиру, може виникати через брак кальцію. Він необхідний для роботи м’язів, здоров’я кісток і передачі нервів. Для усунення дефіциту кальцію частіше їжте сир та молоко. Люди з непереносимістю лактози можуть замінити їх листовою зеленню, мигдалем, тофу та рослинним молоком.
Тяга до солоного
Тяга до солі може говорити про нестачу натрію. Натрій необхідний для нервової функції та забезпечення балансу рідини. До здорових джерел солі можна віднести солоні огірки та оливки. За бажання можна додавати морську сіль прямо в страви.
Тяга до вуглеводів
Тяга до макаронних виробів, хліба та інших вуглеводів є ознакою нестачі серотоніну. Цей нейромедіатор регулює настрій. Коли ви вживаєте вуглеводи, його рівень у головному мозку збільшується, що призводить до тимчасового підвищення настрою. Для збільшення рівня серотоніну природним чином включіть у свій раціон помилкові вуглеводи на кшталт овочів, фруктів та цільнозернових продуктів.