Коли ми чуємо словосполучення «корисний сніданок», то більшості на думку спадає вівсянка. У цьому немає нічого дивного, оскільки вівсяна каша є одним із найкращих продуктів для першого прийому їжі. Натомість є й інші продукти, які не менш корисні. Про них і йтиметься нижче.
Ківі
Найчастіше дієтологи рекомендують для боротьби із запорами вівсяну кашу. Це поянсюється тим, що вона є джерелом клітковини. На щастя, вівсяна каша є не єдиним продуктом із такими специфічними властивостями. Мало хто знає, що ківі справляється із цим завданням не гірше. У цьому тропічному фрукті міститься клітковина, яка втягує воду в кишечник. На відміну від інших багатих на клітковину продуктів він не викликає здуття живота і газоутворення, оскільки в ньому міститься фермент актинідин.
Ожина
Якщо у вас немає вільного часу, щоб нарізати ківі, то їжте ожину. В одній чашці цієї ягоди міститься 8 г клітковини. Стільки ж клітковини у двох чашках вівсяної каші. Крім цього, в ожині міститься сорбіт, який є натуральним проносним. Він втягує в кишечник воду та пом’якшує випорожнення.
Кіноа
В одній чашці вареної кіноа міститься 5 г клітковини. Її можна приготувати заздалегідь, після чого розфасувати порційними контейнерами. Так кіноа буде легко гріти у НВЧ-печі.
Насіння чиа
У двох столових ложках насіння чиа міститься 10 г клітковини, більша частина якої є розчинною. Після замочування у воді розчинна клітковина перетворюється на слизький гель, що дозволяє насінню плавно проходити через кишечник. Дієтологи радять починати з однієї столової ложки насіння.
Квасоля
В одній чашці квасолі міститься 17 г клітковини. Додав квасолю у сніданок, ви забезпечите собі регулярне випорожнення протягом усього дня. Дієтологи рекомендують вживати щодня по 1/2 чашки квасолі.