Хоча б один раз у житті кожна людина замислювалася про необхідність правильного харчування або навіть починала це робити, дотримуючись добової норми ЖБУ. Найчастіше перехід на правильне харчування пов’язаний із початком тренувань у тренажерному залі. Як правило, новоспечені «зожніки» починають налягати на білок, оскільки саме він забезпечує зростання м’язової маси. Проблема полягає в тому, що багато спортсменів-початківців використовують як джерело білка зовсім не ті продукти. Редакція FashionHub вирішила розглянути цю проблему детальніше.
Класичний йогурт
Класичний йогурт поступається за вмістом білка грецькому. У 170-грамовій порції звичайного йогурту 8,82 г білка. У аналогічній порції грецького йогурту міститься 17,3 г білка. Поруч із цим у ньому наполовину менше вуглеводів. Грецький йогурт є ідеальним продуктом для низьковуглеводної дієти.
Арахісове масло
В арахісовому маслі містяться фолієва кислота та вітамін E. Багато хто помилково використовує його як джерело білка. Між тим у 32-грамовій порції арахісового масла всього 8 г цього нутрієнту. Арахісове масло можна використовувати як перекус з яблуками для вгамування голоду між основними прийомами їжі.
Насіння чиа
Насіння чиа багате поживними речовинами на кшталт клітковини, кальцію та магнію. Високобілковим продуктом воно ніколи не було. Насіння чиа прийнято вживати в їжу невеликими порціями. У 28 г насіння міститься 4,68 г білка. Дієтологи рекомендують використовувати чиа як джерело клітковини. Загалом вони дуже корисні. Зовсім не дарма насіння чиа прийнято називати суперфудом.
Смузі
Готові смузі як джерело білка краще не використовувати, якщо в їхньому складі відсутні високобілкові інгредієнти. При покупці намагайтеся вибирати напої, у яких на 450 мл міститься від 15 до 30 г білка. Обов’язково перевіряйте склад готових смузі. У ньому не повинно бути доданих цукрів.
Курячий бульйон
У 250-мілілітровій порції звичайного курячого бульйону міститься 3,26 г білка. Таким чином, він відноситься до малобілкової їжі. Бульйон із кісток є більш концентрованим варіантом. У аналогічній порції буде 9 грамів білка, тобто майже втричі більше.