Людям, які хочуть покращити своє здоров’я, медики рекомендують розпочати з харчування. Багато хто навіть не здогадується про те, що харчується продуктами, які не мають до здорової їжі жодного відношення. Між тим саме харчування грає одну з провідних ролей у забезпеченні загального здоров’я та відмінного самопочуття. За словами дієтологів, здоровий раціон має бути багатим на цілісні зерна, бобові, корисні рослинні олії, фрукти і горіхи. Продуктів тваринного походження за винятком риби та молочних продуктів у раціоні має бути мінімальна кількість. Редакція FashionHub вирішила з’ясувати, від вживання яких продуктів слід відмовитися насамперед, щоб зробити раціон здоровішим.
Газовані напої
До складу газованих напоїв часто входить сода, проте їх найшкідливішим інгредієнтом є цукор. Люди, які регулярно вживають солодкі газовані напої, частіше страждають від подагри, карієсу, серцевих хвороб, діабету другого типу та ожиріння.
Недоварене або сире м’ясо
Вживання недовареного або сирого м’яса надзвичайно небезпечне для здоров’я. Це пояснюється тим, що у будь-якому сирому продукті можуть бути бактерії. Вони становлять загрозу для людей із слабким імунітетом.
Сухі сніданки
Для виготовлення сухих сніданків використовують оброблені зерна, які шкідливі для здоров’я. Вони мають найвищий глікемічний індекс. Це означає. що після вживання сухого сніданку рівень цукру у крові різко підвищується. Це може призвести до порушення режиму харчування та обміну речовин, що сприяє резистентності до інсуліну та розвитку ожиріння.
Оброблене м’ясо
Ковбаси, сосиски, бекон або хот-доги завдають серцю більше шкоди, ніж користі. Речовини, що використовуються для консервування м’яса, сприяють збільшенню ризику гіпертонії, раку та інших хвороб.
Алкоголь
Дієтологи відносять алкоголь до порожніх калорій. Через токсичність він сильно впливає обмін речовин. Спиртні напої уповільнюють окислення жиру. Це означає. що під час переробки алкоголю організм спалює менше жиру.