Багато людей по всьому світу вже давно включили консервовану рибу до свого раціону. Вони віддають перевагу рибним консервам через зручність, доступність і смак. Найбільшою популярністю користуються консервовані анчоуси, скумбрія, сардини та лосось. Консервована риба є здоровою та бюджетною альтернативою замороженим та свіжим морепродуктам. Редакція FashionHub вирішила з’ясувати, які переваги для здоров’я мають рибні консерви.
Джерело жирних кислот омега-3
Жирні кислоти омега-3 відносяться до незамінних жирів, які не виробляються організмом. Їхня корисність для здоров’я полягає в природних протизапальних властивостях та підтримці здоров’я серця. Омега-3 полегшують симптоми остеоартриту. Дорослій людині потрібно 230 г морепродуктів на тиждень.
Тривалий термін зберігання
Згідно зі статистичними даними 15% риби, що виловлюється у світі, виявляється на сміттєвих полігонах. Це пояснюється тим, що у свіжої риби невеликий термін зберігання. Консервована риба може зберігатися кілька років.
Екологічна стійкість
Багато рибальських підприємств та консервних заводів віддають пріоритет екологічно стійким методам рибальства. Завдяки цьому консервована риба є екологічно стійким морепродуктом.
Джерело кальцію та вітаміну D
Кальцій та вітамін D підтримують здоров’я кісток. Організм людини здатний виробляти вітамін D з допомогою сонячних променів. Незважаючи на це, він вважається однією з найбільш важкодоступних речовин у раціоні. У 85-грамовій порції лосося міститься 71% добової норми вітаміну D.
Смак та універсальність
До основних переваг консервованої риби можна віднести смак та універсальність. Їх можна використовувати як інгредієнт для приготування салатів та інших страв, а також як самостійну страву.