У кефіру більш рідка консистенція, ніж у йогурту, тому багато хто використовують цей молочний продукт як напій. Він багатий на пробіотики та поживні речовини, які корисні для здоров’я кишечника та м’язових тканин. Редакція FashionHub вирішила з’ясувати, чому дієтологи рекомендують вживати кефір щодня.
Поліпшення здоров’я кишечника
Для виготовлення кефіру використовуються молоко та колонії живих дріжджів, які змушують його бродити. Саме тому він є ідеальним напоєм для підтримки мікробіома кишечника. У кефірі міститься 30 штамів пробіотиків, які пригнічують у кишечнику шкідливі бактерії, забезпечуючи баланс мікробіома.
Зниження запалення
Кефір підтримує здоров’я кишківника, що сприяє зниженню запалення. Пробіотики заспокоюють у кишечнику гіперактивні імунні канали, допомагаючи організму регулювати запальну реакцію.
Користь для здоров’я кісток
Кефір багатий на кальцій, магній і вітамін K2. У збагачених варіантах напою також міститься вітамін D. Вони роблять кістки більш щільними та міцними. Кальцій працює у парі з вітаміном D. Вони сприяють мінералізації кісткових тканин. Вітамін K2 допомагає організму доставляти кальцій у кістки.
Підтримка імунної функції
Пробіотики зміцнюють імунну систему. Вони стимулюють у кишечнику імунні тканини. Цинк та вітаміни групи B підвищують стійкість організму до інфекцій та зміцнюють імунітет.
Підтримка м’язів
Кефір є джерелом повноцінного білка та всіх незамінних амінокислот, які сприяють збереженню м’язової маси. Це дуже важливо, оскільки з віком людина починає її втрачати.
Як зберігати кефір
У холодильнику відкриту пляшку кефіру можна зберігати до двох тижнів. Він відноситься до ферментованих напоїв. Від тривалого зберігання кефір не псується, проте його смак стає більш терпким. У зв’язку з цим перетримувати продукт у холодильнику не варто.