Приготування страв без олії вважається здоровішим методом. Якщо ви давно хотіли скоротити споживання рослинних олій, цей матеріал точно для вас. Редакція FashionHub пропонує розглянути альтернативні способи приготування їжі.
Приготування страв на бульйоні
Замість рослинної олії для приготування страв можна використовувати овочевий, баранячий або курячий бульйон. У ньому можна смажити цибулю, часник та інші овочі. Завдяки використанню бульйону смак ваших страв стане більш тонким та складним.
Варіння
Здоровою альтернативою смаженню на олії може стати варіння. Воно дозволяє зберегти якість та смак інгредієнтів. Варіння ідеально підходить для приготування зернових, бобових, овочів та яєць. Воно забезпечує рівномірне виготовлення продуктів.
Приготування на пару
Цей метод по праву вважається одним із найчистіших. Він дозволяє зберегти корисні властивості, зовнішній вигляд та смак риби, овочів, пельменів та кондитерських виробів. У продуктах, приготовлених на пару, зберігається волога, мінерали та вітаміни. Для спрощення процесу приготування можна придбати якісну пароварку.
Посуд з антипригарним покриттям
Сковорода з антипригарним покриттям та керамічний посуд дозволяють готувати страви з невеликою кількістю олії або зовсім без неї. Вони ідеально підходять для тушкування та смаження. Антипригарне покриття запобігає прилипанню інгредієнтів, а також забезпечує їм рівномірне приготування.
Запікання та приготування на грилі
Ці методи приготування прийнято вважати зразковими. Вони дозволяють отримати хрумку ароматну текстуру без використання олії. М’ясо, тофу та овочі можна смажити в духовці в силіконових килимках для випічки, алюмінієвої фользі або пергаментного паперу, який запобігає прилипанню.
Як бачите, є достатня кількість альтернативних способів приготування страв, що дозволяють відмовитися від використання шкідливого для організму олії. Візьміть їх на озброєння, щоб зробити свій раціон кориснішим та здоровішим.