У вівсянці містяться корисні для серця цілісні зерна, клітковина та інші поживні речовини. Ця каша має кілька незаперечних переваг. Результати досліджень показують, що вівсянка сприяє зниженню рівня холестерину та покращенню здоров’я травної системи. Крім цього, вона стабілізує цукор у крові та допомагає з контролем ваги. Редакція FashionHub вирішила дізнатися, що буде, якщо їсти вівсянку щодня.
Зниження ризику розвитку хронічних хвороб
Вівсянка є джерелом поліфенолів, що мають протизапальні та антиоксидантні властивості. Вони допомагають організму протистояти окислювальному стресу, який виникає при відображенні руйнівних клітин вільних радикалів.
Результати досліджень говорять про те, що щоденне вживання вівсяної каші знижує ефект старіння та запобігає розвитку наступних захворювань:
- Інсульт.
- Хвороби серця.
- Ожиріння.
- Діабет 2 типу.
Зниження рівня цукру та покращення реакції інсуліну
Бета-глюканова клітковина, яка міститься у вівсянці, покращує чутливість організму до інсуліну та знижує рівень цукру. Будучи складним вуглеводом, вона запобігає стрибкам цукру після прийому їжі.
Вітаміни та мінерали
Вівсянка є джерелом цинку, селену, магнію та заліза, які важливі для підтримки м’язової та нервової функції. Крім цього, в ній багато розчинної клітковини, яка сприяє покращенню здоров’я серця та зниженню рівня холестерину.
Контроль ваги
Люди, котрі на постійній основі їдять вівсяну кашу, втрачають зайві кілограми завдяки зниженню рівня жиру. Крім цього, у них зменшується співвідношення талії до стегон.
Поліпшення рівня холестерину
Бета-глюкан знижує рівень холестерину та підтримує здоров’я серця. Овес багатий на клітковину, яка є головним ворогом холестерину.