Родзинки по праву вважаються одним із найкорисніших перекусів. Вони багаті на клітковину, мінерали та антиоксиданти. Родзинки покращують здоров’я травної системи та серця, а також стабілізують рівень цукру. Існує щонайменше 5 причин включити родзинки у добовий раціон. Редакція FashionHub пропонує обговорити їх більш детально.
Поживність
Родзинки багаті на вуглеводи, які забезпечують енергетичні потреби організму. У 1/4 чашки родзинок калорійністю 125 калорій міститься 1 г білка, 2 г клітковини та 32 г вуглеводів. Жир та холестерин у родзинках відсутні.
Користь для серця
При регулярному вживанні родзинок ризик розвитку захворювань серця знижується. Це пояснюється наявністю в них фенольних сполук, клітковини та калію. Родзинки сприяють зниженню артеріального тиску та рівня холестерину. Завдяки низькому глікемічному індексу вони позитивно впливають на рівень цукру.
Користь для травлення
У родзинках містяться харчові волокна, які дуже корисні для травної системи. Родзинки стимулюють регулярний стілець і знижують ризик розвитку раку товстого кишечника. У родзинках міститься пробіотична клітковина FOS, що підтримує здоровий мікробіом.
Підтримка здоров’я кісток
Родзинки є джерелом бору, магнію та кальцію, які дуже важливі для здоров’я кісток. Вони підтримують їхню мінеральну щільність і ріст. Споживання магнію та кальцію сприяє зменшенню ризику переломів та остеопорозу. Слід пам’ятати, що одних родзинок для задоволення потреб організму у цих макроелементах недостатньо.
Поліпшення стану шкіри
Завдяки антиоксидантам родзинки підтримують здоров’я шкіри. У них містяться поліфеноли, що стимулюють вироблення колагену. Цей білок робить шкіру більш пружною та зволоженою. Поліфеноли також ефективні проти запальних реакцій. У чорних родзинках міститься ресвератрол, що має антиоксидантні та протизапальні властивості. Його часто можна зустріти у дерматологічних продуктах.