×

Чим корисні заморожені овочі взимку: господині на замітку

У холодну пору року кількість доступних для придбання свіжих овочів, ягід та фруктів помітно скорочується, що призводить до зменшення споживання клітковини. Її дефіцит можна заповнити як за допомогою сезонних гарбузів, капусти та буряків, так і за допомогою заморожених фруктів та овочів. Редакція FashionHub вирішила розібратися у цьому питанні детальніше.

Користь від заморожених овочів

У сучасних супермаркетах можна придбати майже всі овочі та фрукти у замороженому вигляді. Багато хто помилково вважає, що, наприклад, полуниця, броколі та кукурудза корисні для організму виключно у свіжому вигляді. Насправді, це не так. Своєї користі овочі після заморожування не втрачають, а навіть навпаки.

Як приклад можна навести капусту, яка багата на вітамін C. Якщо вона перебуватиме в холодильнику цілий тиждень, то його концентрація стане меншою. Із замороженими овочами цього не відбувається.

Швидке приготування

Заморожені ягоди зазвичай додають у сирники, смузі, вівсянку та інші страви. Що стосується заморожених овочів, то їхнє приготування не займає багато часу. З їх допомогою ви зможете досить швидко урізноманітнити раціон корисною для кишечника їжею. Яскраві кольори заморожених овочів та різний смак сприяють підняттю настрою.

На що звернути увагу при виборі заморозки

У супермаркетах представлена ​​величезна кількість різноманітних варіантів заморозки на будь-який смак. При покупці заморожених овочів чи ягід слід перевіряти, щоб у них не було жодних добавок. Вони мають бути просто заморожені. Іноді овочі продаються із пакетиком спецій у комплекті. Сіль завжди додається окремо.

Заморожені овочі краще купувати у вигляді сумішей, а не окремо. Наприклад, до складу весняної суміші входять морква, броколі, брюссельська або цвітна капуста. Бувають мексиканські суміші, в яких переважають стручкова квасоля та кукурудза. Любителям легких овочів безперечно сподобаються середземноморські суміші. Овочі можна додавати в омлети, рис та гречку, а також просто розігрівати на сковороді як корисний гарнір. Візьміть за правило мати вдома дві-три різні суміші. Завдяки цьому у вас завжди під рукою буде корисна та різноманітна їжа.

Залишити відповідь

Останні статті
14:02 16.07.2025
Що потрібно їсти, щоб позбутися жиру на животі: 6 найкращих продуктів
14:25 14.07.2025
Запій: хибна ілюзія контролю та як її безпечно подолати
13:35 14.07.2025
Паризький тиждень моди осінь-зима 2025: 6 головних трендів
13:42 12.07.2025
Яка користь від морквяного соку: думка дієтологів
14:45 10.07.2025
Як стилізувати бермуди у 2025 році: 8 безпрограшних варіантів
14:02 09.07.2025
Скільки яєць можна з’їдати за день: думка фахівців
21:54 08.07.2025
Rejuran Healer 2 мл ревіталізант з полінуклеотидами для Косметології
14:14 08.07.2025
Літо у стилі Louis Vuitton: пробуємо повторити модні образи з показу
14:02 07.07.2025
Яка може бути користь від щоденного вживання помідорів: 5 переваг
14:02 06.07.2025
Тиждень моди у Берліні: 6 ключових трендів
13:32 05.07.2025
Що краще брати на перекус: 7 найкращих продуктів
09:32 04.07.2025
Літо у стилі D&G: пробуємо повторити модні образи з показу
14:14 03.07.2025
Кабачки — літній суперфуд: 5 переваг для здоров’я
14:32 02.07.2025
Pilatescore — один із найпопулярніших стилів літа 2025
13:32 01.07.2025
Який сир можна їсти при схудненні: 5 найкращих сортів
Всі статті