×

Чим корисні заморожені овочі взимку: господині на замітку

У холодну пору року кількість доступних для придбання свіжих овочів, ягід та фруктів помітно скорочується, що призводить до зменшення споживання клітковини. Її дефіцит можна заповнити як за допомогою сезонних гарбузів, капусти та буряків, так і за допомогою заморожених фруктів та овочів. Редакція FashionHub вирішила розібратися у цьому питанні детальніше.

Користь від заморожених овочів

У сучасних супермаркетах можна придбати майже всі овочі та фрукти у замороженому вигляді. Багато хто помилково вважає, що, наприклад, полуниця, броколі та кукурудза корисні для організму виключно у свіжому вигляді. Насправді, це не так. Своєї користі овочі після заморожування не втрачають, а навіть навпаки.

Як приклад можна навести капусту, яка багата на вітамін C. Якщо вона перебуватиме в холодильнику цілий тиждень, то його концентрація стане меншою. Із замороженими овочами цього не відбувається.

Швидке приготування

Заморожені ягоди зазвичай додають у сирники, смузі, вівсянку та інші страви. Що стосується заморожених овочів, то їхнє приготування не займає багато часу. З їх допомогою ви зможете досить швидко урізноманітнити раціон корисною для кишечника їжею. Яскраві кольори заморожених овочів та різний смак сприяють підняттю настрою.

На що звернути увагу при виборі заморозки

У супермаркетах представлена ​​величезна кількість різноманітних варіантів заморозки на будь-який смак. При покупці заморожених овочів чи ягід слід перевіряти, щоб у них не було жодних добавок. Вони мають бути просто заморожені. Іноді овочі продаються із пакетиком спецій у комплекті. Сіль завжди додається окремо.

Заморожені овочі краще купувати у вигляді сумішей, а не окремо. Наприклад, до складу весняної суміші входять морква, броколі, брюссельська або цвітна капуста. Бувають мексиканські суміші, в яких переважають стручкова квасоля та кукурудза. Любителям легких овочів безперечно сподобаються середземноморські суміші. Овочі можна додавати в омлети, рис та гречку, а також просто розігрівати на сковороді як корисний гарнір. Візьміть за правило мати вдома дві-три різні суміші. Завдяки цьому у вас завжди під рукою буде корисна та різноманітна їжа.

Залишити відповідь

Останні статті
16:55 18.11.2025
Натуральні м’ясні снеки та джерки: як формується попит і чому цей продукт стає трендом
13:32 17.11.2025
Що не слід додавати у вівсяну кашу: 6 продуктів
16:00 16.11.2025
Металопластикові вікна в Кривому Розі: як вибрати і де замовити
12:32 15.11.2025
Наймодніші джинси осінньо-зимового сезону 2025/26
21:53 13.11.2025
Mediceuticals: професійні засоби для відновлення волосся
20:32 13.11.2025
Парфумерний рай у Чорну пʼятницю на EVA.UA: оригінальні аромати з максимальною знижкою
13:02 13.11.2025
До чого приведе щоденне вживання часнику: 5 корисних властивостей
17:00 12.11.2025
Чай матча — поєднання природної енергії та користі для щоденного ритуалу
16:55 12.11.2025
Ідеальна усмішка без фільтрів: як це можливо?
11:32 11.11.2025
Наймодніші чоботи на зиму 2025/25: 5 абсолютних хітів сезону
20:38 10.11.2025
Як зберегти спокій і рівновагу нервової системи під час зміни сезонів
13:32 09.11.2025
В яких продуктах більше вітаміну D: 3 найкращі джерела
12:32 07.11.2025
Зима у стилі Saint Laurent: пробуємо повторити модні образи з показу
13:30 06.11.2025
Офтальмологічне обладнання — точність, що зберігає зір
13:12 06.11.2025
Стоматологічні відбиткові маски – як правильно обрати?
Всі статті