Багато хто звик снідати тостом з авокадо. У цьому немає нічого дивного, оскільки цей тропічний фрукт дуже популярний серед «зожників». Редакція FashionHub вирішила з’ясувати, що буде, якщо їсти авокадо щодня.
Походження авокадо
Авокадо родом із Центральної Америки та Мексики. З точки зору ботаніки він є ягодою. Незважаючи на це, часто його вживають в їжу як овоч. Авокадо часто називають алігаторовою грушою. Разом із корицею та лавровим листом він входить у сімейство лаврових.
Корисність авокадо для здоров’я
Зниження ризику захворювань
Авокадо багатий на мононенасичені жирні кислоти. Вони ефективно протистоять окислювальному стресу та запаленням. Від цих двох факторів безпосередньо залежить розвиток хронічних захворювань.
Поліпшення травлення
В авокадо містяться харчові волокна, що діють як пребіотик. Клітковина сприяє покращенню травлення. Це пояснюється тим, що кишкові бактерії використовують її у якості їжі. При регулярному вживанні клітковини їх кількість зростає. Рослинні волокна сприяють зменшенню запалення та регулярному спорожненню кишечника.
Поліпшення здоров’я мозку
В авокадо містяться корисні жири, які сприяють зменшенню запалення та збільшенню припливу крові до головного мозку. Крім того, ягода є джерелом вітаміну E. Цей антиоксидант уповільнює розвиток вікового неврологічного спаду.
Підтримка серця
Жири та клітковина, що містяться в авокадо, сприяють зниженню рівня холестерину, надлишок якого може призвести до розвитку серцево-судинних захворювань. Крім цього, авокадо є джерелом фітостиролів. Ці рослинні стироли захищають серце, знижують артеріальний тиск та рівень холестерину.
На що слід звернути увагу під час вибору авокадо в магазині
Стиглі авокадо швидко псуються. Якщо ви не збираєтеся їсти їх у день покупки, то натисніть трохи на шкірку. Піддаватися навпомацки вона повинна без кашки. У якості підказки можна використовувати колір. По мірі дозрівання яскраво-зелений колір авокадо починає темніти майже до чорного.
Для тривалого зберігання більше підходять тверді плоди, що мають рівномірний зелений колір. Вони чудово дозрівають при кімнатній температурі. Зверніть увагу на плодоніжку у верхній частині плода. М’якоть під нею має бути зеленою. Якщо вона коричнева, це означає, що у вас в руках перезрілий плід.