×

Чим корисний авокадо: основні переваги для здоров’я

Авокадо

Багато хто звик снідати тостом з авокадо. У цьому немає нічого дивного, оскільки цей тропічний фрукт дуже популярний серед «зожників». Редакція FashionHub вирішила з’ясувати, що буде, якщо їсти авокадо щодня.

Походження авокадо

Авокадо родом із Центральної Америки та Мексики. З точки зору ботаніки він є ягодою. Незважаючи на це, часто його вживають в їжу як овоч. Авокадо часто називають алігаторовою грушою. Разом із корицею та лавровим листом він входить у сімейство лаврових.

Корисність авокадо для здоров’я

Зниження ризику захворювань

Авокадо багатий на мононенасичені жирні кислоти. Вони ефективно протистоять окислювальному стресу та запаленням. Від цих двох факторів безпосередньо залежить розвиток хронічних захворювань.

Поліпшення травлення

В авокадо містяться харчові волокна, що діють як пребіотик. Клітковина сприяє покращенню травлення. Це пояснюється тим, що кишкові бактерії використовують її у якості їжі. При регулярному вживанні клітковини їх кількість зростає. Рослинні волокна сприяють зменшенню запалення та регулярному спорожненню кишечника.

Поліпшення здоров’я мозку

В авокадо містяться корисні жири, які сприяють зменшенню запалення та збільшенню припливу крові до головного мозку. Крім того, ягода є джерелом вітаміну E. Цей антиоксидант уповільнює розвиток вікового неврологічного спаду.

Підтримка серця

Жири та клітковина, що містяться в авокадо, сприяють зниженню рівня холестерину, надлишок якого може призвести до розвитку серцево-судинних захворювань. Крім цього, авокадо є джерелом фітостиролів. Ці рослинні стироли захищають серце, знижують артеріальний тиск та рівень холестерину.

На що слід звернути увагу під час вибору авокадо в магазині

Стиглі авокадо швидко псуються. Якщо ви не збираєтеся їсти їх у день покупки, то натисніть трохи на шкірку. Піддаватися навпомацки вона повинна без кашки. У якості підказки можна використовувати колір. По мірі дозрівання яскраво-зелений колір авокадо починає темніти майже до чорного.

Для тривалого зберігання більше підходять тверді плоди, що мають рівномірний зелений колір. Вони чудово дозрівають при кімнатній температурі. Зверніть увагу на плодоніжку у верхній частині плода. М’якоть під нею має бути зеленою. Якщо вона коричнева, це означає, що у вас в руках перезрілий плід.

Залишити відповідь

Останні статті
13:52 22.03.2025
Які піджаки в моді у 2025 році: 5 трендових моделей
09:32 21.03.2025
Весна у стилі Gucci: пробуємо повторити стильні образи з показу
09:32 20.03.2025
Вибираємо сумку на весну 2025: нестандартні рішення та класика
09:32 19.03.2025
Колона, пліссе або з рюшами: спідниці з модних показів на весну 2025
09:32 18.03.2025
Найтрендовіші окуляри 2025 року: 5 моделей на всі випадки життя
14:37 17.03.2025
Весняний догляд за волоссям: як підготувати локони до теплого сезону
09:32 17.03.2025
Який сир ідеально підходить для схуднення: 5 найкращих сортів
09:32 16.03.2025
5 стрітстайл-трендів з паризького Тижня моди на весну 2025
13:13 15.03.2025
Від перлів до черепашок: 5 ювелірних трендів весняно-літнього сезону 2025
11:13 14.03.2025
Діджитал-маркетинг у сфері моди: як бренди завойовують онлайн-простір 
09:46 14.03.2025
Страхування життя – що це та навіщо воно потрібне?
09:32 14.03.2025
Які джинси актуальні навесні 2025: 5 гарячих трендів
09:32 13.03.2025
Незвичайні варіанти верхнього одягу на весну 2025: 5 готових ідей
13:06 12.03.2025
Найкращі вітаміни для жінок: як підтримати красу і здоров’я
12:59 12.03.2025
Ідеї для весільного декору 2025: стиль, елегантність і унікальність
Всі статті