×

Чим корисний авокадо: основні переваги для здоров’я

Авокадо

Багато хто звик снідати тостом з авокадо. У цьому немає нічого дивного, оскільки цей тропічний фрукт дуже популярний серед «зожників». Редакція FashionHub вирішила з’ясувати, що буде, якщо їсти авокадо щодня.

Походження авокадо

Авокадо родом із Центральної Америки та Мексики. З точки зору ботаніки він є ягодою. Незважаючи на це, часто його вживають в їжу як овоч. Авокадо часто називають алігаторовою грушою. Разом із корицею та лавровим листом він входить у сімейство лаврових.

Корисність авокадо для здоров’я

Зниження ризику захворювань

Авокадо багатий на мононенасичені жирні кислоти. Вони ефективно протистоять окислювальному стресу та запаленням. Від цих двох факторів безпосередньо залежить розвиток хронічних захворювань.

Поліпшення травлення

В авокадо містяться харчові волокна, що діють як пребіотик. Клітковина сприяє покращенню травлення. Це пояснюється тим, що кишкові бактерії використовують її у якості їжі. При регулярному вживанні клітковини їх кількість зростає. Рослинні волокна сприяють зменшенню запалення та регулярному спорожненню кишечника.

Поліпшення здоров’я мозку

В авокадо містяться корисні жири, які сприяють зменшенню запалення та збільшенню припливу крові до головного мозку. Крім того, ягода є джерелом вітаміну E. Цей антиоксидант уповільнює розвиток вікового неврологічного спаду.

Підтримка серця

Жири та клітковина, що містяться в авокадо, сприяють зниженню рівня холестерину, надлишок якого може призвести до розвитку серцево-судинних захворювань. Крім цього, авокадо є джерелом фітостиролів. Ці рослинні стироли захищають серце, знижують артеріальний тиск та рівень холестерину.

На що слід звернути увагу під час вибору авокадо в магазині

Стиглі авокадо швидко псуються. Якщо ви не збираєтеся їсти їх у день покупки, то натисніть трохи на шкірку. Піддаватися навпомацки вона повинна без кашки. У якості підказки можна використовувати колір. По мірі дозрівання яскраво-зелений колір авокадо починає темніти майже до чорного.

Для тривалого зберігання більше підходять тверді плоди, що мають рівномірний зелений колір. Вони чудово дозрівають при кімнатній температурі. Зверніть увагу на плодоніжку у верхній частині плода. М’якоть під нею має бути зеленою. Якщо вона коричнева, це означає, що у вас в руках перезрілий плід.

Залишити відповідь

Останні статті
14:02 12.06.2025
Літо в стилі Valentino: пробуємо повторити модні образи з показу
14:32 11.06.2025
Як позбутися вісцерального жиру: 5 ефективних порад
13:36 10.06.2025
Літо у стилі Miu Miu: пробуємо повторити модні образи з показу
13:45 09.06.2025
Як багато їсти і втрачати вагу: 7 кращих продуктів для схуднення
09:32 08.06.2025
Jelly shoes — один із найяскравіших трендів літа 2025
23:29 07.06.2025
Гриль вдома: Як сковорода гриль перетворить вашу кухню на ресторан
09:32 07.06.2025
Топ-7 фруктів з високим вмістом клітковини
09:32 06.06.2025
Літо у стилі Gucci: пробуємо повторити стильні образи з показу
09:32 05.06.2025
Як не переїдати під час відпустки: 5 дієвих порад
09:32 04.06.2025
Купальник у місті — найнезвичайніший тренд літа 2025
16:09 03.06.2025
Нейропсихолог у Києві: професійна допомога для здоров’я вашого мозку
10:11 03.06.2025
Lita Plus Clinic: професійні пластичні операції для повернення молодості та краси
09:32 03.06.2025
5 причин вживати кефір щодня
15:15 02.06.2025
Як носити білу спідницю влітку 2025: 5 стильних поєднань
13:32 01.06.2025
Сметана чи грецький йогурт: що вибрати?
Всі статті