Багато дієтологів рекомендують вживати грецький йогурт на постійній основі. У ньому низький вміст цукру, але багато білка. Грецький йогурт має густу кремову консистенцію та терпкий смак. Редакція FashionHub пропонує обговорити переваги цього продукту для здоров’я.
Поліпшення здоров’я кісток
Грецький йогурт багатий на білок і кальцій, які знижують ризик розвитку остеопорозу. Крім цього, кальцій сприяє збільшенню кісткової маси. При регулярному вживанні грецького йогурту жінками у менопаузі ймовірність перелому стегна суттєво знижується.
Поліпшення роботи кишечника
Грецький йогурт є джерелом корисних бактерій, які підтримують баланс мікробіоми. Він сприяє збільшенню кількості корисних бактерій. При збалансованому кишковому мікробіомі імунна система посилюється. Крім цього, він сприяє засвоєнню поживних речовин.
Позитивний вплив на здоров’я серця
Регулярне вживання грецького йогурту знижує ризик високого артеріального тиску, який є основною причиною серцево-судинних захворювань. Для зниження ризику інсульту достатньо з’їдати по дві порції йогурту на тиждень.
Забезпечення зростання м’язів
Білок використовується організмом як будівельний матеріал. Він дуже важливий для людей, які займаються силовими тренуваннями та хочуть наростити м’язову масу.
Тривале відчуття ситості
Білок забезпечує тривале відчуття ситості. Завдяки цьому грецький йогурт краще втамовує апетит, ніж цільномолочні та знежирені йогурти.
Стабілізація рівня цукру
У несолодкому грецькому йогурті містяться пробіотики Bifidobacterium lactis та Lactobacillus acidophilus, які знижують рівень гемоглобіну A1c. Він є маркером реакції організму на глюкозу.