Кориця використовується в різних кухнях світу як ароматизатор. Ароматна пряність надає стравам та напоям особливого смаку. Крім цього, кориця має низку корисних властивостей. Результати недавніх досліджень показали, що кориця ефективна при лікуванні ускладнень метаболічного синдрому та зниженні ваги. Редакція FashionHub вирішила розібратися, чи це так насправді.
Збільшення бурого жиру
При регулярному вживанні кориці у підшкірних жирових клітинах починає збільшуватись кількість бурого жиру. Для людей, які страждають від зайвої ваги, це особливо корисно, оскільки в області талії і на животі накопичується білий жир. Коли такі люди починають вживати корицю, білий жир перетворюється на коричневий. Організм використовує його для отримання енергії та підтримки температури тіла.
Підвищення чутливості до інсуліну
Кориця є джерелом поліфенолів, що підвищують чутливість організму до інсуліну. Якщо в організмі не виробляється достатньо інсуліну, то при підвищенні рівня глюкози в крові він починає накопичувати жир. Це може призвести до діабету, ожиріння та інших хвороб. Кориця зменшує резистентність організму до інсуліну.
Зниження рівня цукру
Вживання екстракту або цільної кориці знижує рівень цукру в крові натщесерце і підвищує чутливість до інсуліну у хворих на діабет 2 типу. Дозування краще обговорити зі своїм сімейним лікарем.
Зменшення кола талії
Вісцеральний жир може стати справжньою проблемою. Найчастіше він починає накопичуватися через стрес, малорухливий спосіб життя і надмірне споживання калорій. Регулярне вживання кориці сприяє зниженню маси тіла та зменшенню окружності талії.