Фісташки не тільки смачні, а й корисні для здоров’я, що робить їх ідеальним продуктом для перекусів. У фісташках міститься клітковина, антиоксиданти, вітамін С та калій. Їх можна їсти між основними прийомами їжі, а також додавати в різні страви та випічку. Редакція FashionHub вирішила розібратися, які переваги для здоров’я мають фісташки.
Зниження тиску
Фісташки сприяють зниженню артеріального сисьтоличного тиску (верхнє число результату вимірювання). На діастолічний тиск вони не впливають.
Зниження холестерину
Результати численних досліджень доводять, що регулярне вживання фісташок сприяє зниженню рівня холестерину. Вони позитивно впливають на рівень загального холестерину, і навіть на співвідношення «хорошого холестерину» (ЛПВП) і загального. Крім цього, фісташки знижують вміст тригліцеридів (жир у крові).
Допомога при схудненні
Люди, які регулярно вживають фісташки, менше їдять солодкого. Це пояснюється збільшенням у раціоні харчових волокон. З фісташками позбутися зайвих кілограмів набагато простіше. Вони сприяють зменшенню індексу маси тіла та кола талії. Фісташки підвищують відчуття ситості. Завдяки цьому люди вживають менше шкідливої та висококалорійної їжі.
Поліпшення здоров’я кишечника
Фісташки та арахіс посилюють рост «корисних» бактерій у кишечнику. По суті, ці горіхи мають на кишечник пребіотичний вплив.
Контроль рівня цукру
Фісташки ідеально підходять для діабетиків. Вони позитивно впливають на рівень цукру у пацієнтів із діабетом другого типу. Медики рекомендують діабетикам використовувати фісташки для контролю глікемії.
Щоденна норма споживання фісташок
Люди без протипоказань можуть їсти фісташки щодня. Слід пам’ятати, що фісташки, як і інші горіхи, потрібно вживати в помірній кількості. Дієтологи рекомендують з’їдати щодня по одній унції фісташок (49 горіхів). Вони стануть здоровим доповненням до збалансованого добового раціону.