З приходом осені гострі респіраторні захворювання набули особливої актуальності. У зв’язку з цим редакція FashionHub вирішила з’ясувати, чи правда курячий бульйон допомагає при застуді та грипі.
Засіб від застуди
У холодну пору року в раціоні багатьох нас з’являються супи. У цьому немає нічого дивного, оскільки вони дають змогу швидко зігрітися. Класичний курячий суп ще й корисний. У ньому міститься цинк, який потрібний імунній системі. Крім цього, суп є джерелом вітаміну B12 та заліза, які допомагають організму захищатися від вірусів. При закладеному носі та висохлих слизових оболонках курячий суп покращує дренаж секрету в носі та горлі, а також зволожує чутливу шкіру.
Цілющі властивості курячого супу
Вживати курячий суп при застуді лікаря радять не просто так. Він зменшує запальні процеси та блокує лейкоцити. Цю корисну властивість суп має завдяки цистеїну. Цей білок має протинабрякову та протизапальну дію. Якщо перед вами стоїть мета швидко одужати, то курячий бульйон саме те, що вам потрібно. За корисні властивості мешканці США прозвали курячий суп єврейським пеніциліном.
Приготування супу
Відваріть у підсоленій воді курку. Вона має варитися близько 90 хвилин. За 30 хвилин до готовності зніміть з бульйону піну. Коли курка звариться, дістаньте її з каструлі, щоб витягти кістки. Наріжте куряче м’ясо невеликими шматками. Далі додайте в бульйон попередньо обсмажену на сковороді цибулю та моркву. Після додавання локшини суп має варитися 10 хвилин. Додайте в готовий суп курку, нарубану зелень та спеції.
Заморожування курячого бульйону
Приготування курячого супу потребує часу. При застуді процес приготування може виявитися дуже стомлюючим. Редакція FashionHub радить зварити суп завчасно, після чого його заморозити. Завдяки цьому лікувальний засіб з лікувальними властивостями завжди буде у вас під рукою. Використовуйте контейнер для зберігання або якісний пакет для заморожування. Заморожений суп може зберігатись у морозильній камері до 4 місяців. Таким чином, вистачить його на всю зиму.