×

Найшкідливіший тип борошна з точки зору сучаної дієтології

Між збільшенням ваги та запаленням існує взаємний зв’язок. Найчастіше ці проблеми виникають через неправильний вибір продуктів харчування. Як показує практика, хронічне запалення може супроводжуватись ожирінням. У свою чергу надмірна вага посилює запалення. В результаті виходить замкнене коло. Одну з провідних ролей у цьому процесі можуть грати деякі види борошна. Редакція FashionHub підготувала матеріал про найгірше борошно з точки зору сучасної дієтології.

Рафіноване борошно

Борошно є досить поширеним інгредієнтом у продуктах харчування. Воно використовується для виготовлення хліба, макаронних виробів, випічки та ін. Люди, які часто їдять випічку на сніданок, споживають велику кількість борошна.

Рафінована мука відноситься до класу перероблених продуктів. Вона має невелику поживну цінність. При цьому рафінована мука калорійна. Вона здатна саботувати ваші зусилля щодо позбавлення від зайвих кілограмів. У порівнянні з цільнозерновим борошном у рафінованому більш вищий глікемічний індекс. Вживання цього інгредієнта призводить до підвищення рівня цукру, що супроводжується посиленням почуття голоду. Зрештою це може призвести до переїдання та збільшення ваги.

У людей, які часто вживають виготовлені з рафінованого борошна продукти, ризик розвитку діабету 2 типу набагато вищий, ніж у тих, хто цього не робить. Якщо ви не в змозі відмовитися від страв з борошном, то є сенс задуматися про використання альтернативних варіантів. Одним з них є мигдальне борошно, яке виготовляється з меленого мигдалю. Крім цього, рафіноване борошно можна замінити цільнозерновим. Завдяки висівкам і зародкам воно поживніше.

Як бачите, існує достатньо альтернатив. Повністю відмовлятися від вживання борошняних виробів не потрібно. Головне, у всьому дотримуватися помірності.

Залишити відповідь

Останні статті
13:55 29.04.2025
Як обрати будівельну компанію: переваги співпраці з “Домосвіт”
09:32 29.04.2025
Весна та літо у стилі Miu Miu: пробуємо повторити стильні образи з показу
09:32 28.04.2025
Риба чи м’ясо: що корисніше для стрункості та здоров’я
16:10 27.04.2025
Анемія: чому це не просто втома і чим небезпечне недокрів’я
09:32 27.04.2025
Весна-літо у стилі Chanel: пробуємо повторити стильні образи з показу
09:32 26.04.2025
Найпопулярніший напій допоможе прибрати жир на животі
09:32 25.04.2025
Морська тематика — головний тренд весняно-літнього сезону 2025
08:17 25.04.2025
Японська косметика Axxzia: ефективний догляд для кожної жінки
15:28 24.04.2025
🌏 Чемоданний гід 2025: сучасна подорож починається з правильної валізи
15:25 24.04.2025
Вроджена вада серця: причини, типи, діагностика та лікування
09:32 24.04.2025
Коли краще худнути: найкращий час для позбавлення зайвих кілограмів
09:32 23.04.2025
Офісний гардероб весна-літо 2025: 5 трендів ділового стилю
13:42 22.04.2025
Навчайтеся вигідно: чому мами обирають онлайн-школи для дітей
13:36 22.04.2025
Головні помилки в макіяжі, які додають років: як освіжити свій образ
09:32 22.04.2025
Як розрахувати добову потребу організму в білку при схудненні
Всі статті