Між збільшенням ваги та запаленням існує взаємний зв’язок. Найчастіше ці проблеми виникають через неправильний вибір продуктів харчування. Як показує практика, хронічне запалення може супроводжуватись ожирінням. У свою чергу надмірна вага посилює запалення. В результаті виходить замкнене коло. Одну з провідних ролей у цьому процесі можуть грати деякі види борошна. Редакція FashionHub підготувала матеріал про найгірше борошно з точки зору сучасної дієтології.
Рафіноване борошно
Борошно є досить поширеним інгредієнтом у продуктах харчування. Воно використовується для виготовлення хліба, макаронних виробів, випічки та ін. Люди, які часто їдять випічку на сніданок, споживають велику кількість борошна.
Рафінована мука відноситься до класу перероблених продуктів. Вона має невелику поживну цінність. При цьому рафінована мука калорійна. Вона здатна саботувати ваші зусилля щодо позбавлення від зайвих кілограмів. У порівнянні з цільнозерновим борошном у рафінованому більш вищий глікемічний індекс. Вживання цього інгредієнта призводить до підвищення рівня цукру, що супроводжується посиленням почуття голоду. Зрештою це може призвести до переїдання та збільшення ваги.
У людей, які часто вживають виготовлені з рафінованого борошна продукти, ризик розвитку діабету 2 типу набагато вищий, ніж у тих, хто цього не робить. Якщо ви не в змозі відмовитися від страв з борошном, то є сенс задуматися про використання альтернативних варіантів. Одним з них є мигдальне борошно, яке виготовляється з меленого мигдалю. Крім цього, рафіноване борошно можна замінити цільнозерновим. Завдяки висівкам і зародкам воно поживніше.
Як бачите, існує достатньо альтернатив. Повністю відмовлятися від вживання борошняних виробів не потрібно. Головне, у всьому дотримуватися помірності.