Наша вага та здоров’я залежать від рівня цукру в крові. Споживання надмірної кількості калорій протягом дня може призвести до підвищення рівня цукру. Постійні стрибки цукру можуть обернутися розвитком діабету типу 2 або набором зайвих кілограмів. Якщо ви хочете стати стрункішим, то ви повинні бути впевнені в тому, що рівень цукру в нормі.
Їсти краще рано, ніж пізно
Щоб уникнути стрибків цукру, ви повинні приймати їжу у певний час. Результати досліджень показали, що люди, які споживають більшу частину калорій до 13:00, мають нижчий рівень цукру, ніж ті, хто споживав їх рівномірно протягом дня. Поряд із цим, швидкість зниження рівня цукру у представників першої групи була вищою. Через тиждень після зміни раціону представниками другої групи їхній рівень цукру стабілізувався. Автори дослідження рекомендують споживати більшу частину калорій добового раціону у першій половині дня.
Вплив на жировий обмін
В рамках іншого дослідження було встановлено, що у людей, які споживають більшу частину калорій у період 08:00-14:00, метаболізм жирів кращий, ніж у людей, які роблять це у період 08:00-20:00. До речі, його авторам також вдалося встановити зв’язок між часом їди та рівнем цукру.
Вони довели, що споживання більшої частини калорій до полудня має омолоджуючий ефект. Ще одне дослідження показало, що у людей, які харчуються протягом 12 годин, хворе життя.
Вчені Девід Р. Браян, Феліція Л. Стегер і Хумайра Джамшед вирішили провести експеримент, щоб довести корисність більш раннього прийому їжі. Його учасниками стали 90 піддослідних із надмірною вагою, які були поділені на дві групи. Протягом 14 днів члени першої групи з’їдали більшу частину калорій добового раціону у період 07:00-15:00. Друга група поступово харчувалася протягом 12 годин. Членам першої групи вдалося скинути більше зайвих кілограмів, аніж другий. Крім цього, вчені зафіксували у них покращення рівня ліпідів у крові та кров’яного тиску.