У світі здорового харчування грецький йогурт посідає особливе місце. Це пояснюється тим, що він має вражаючий поживний профіль. У порівнянні зі звичайним йогуртом у грецькому вдвічі більше білка і на 50% менше цукру. У цьому універсальному продукті містяться калій, кальцій, пробіотики та інші поживні речовини. Його можна використовувати як частину основних страв або як високобілкову закуску для перекусів.
У 2/3 склянки грецького йогурту калорійністю 95 калорій міститься:
- 16 г білків
- 0,6 г жирів
- 5,7 г вуглеводів.
Крім білка, грецький йогурт є джерелом селену, цинку, магнію та вітамінів групи B. Загалом це дуже корисний продукт, особливо при схудненні.
Переваги грецького йогурту
Йогурт можна використовувати як для нарощування м’язової маси, так і скидання зайвої ваги. Під час активного способу життя грецький йогурт прискорює процес відновлення. Результати проведеного дієтологами експерименту показали, що вживання грецького йогурту у дні силових тренувань призводить до збільшення товщини м’язів та сили.
Пробіотики
У грецькому йогурті містяться молочнокислі бактерії, які сприяють поліпшенню балансу здорових бактерій у шлунково-кишковому тракті. Здоровий мікробіом сприяє обміну речовин та травленню, знижує ризик розвитку хронічних захворювань та зміцнює імунітет.
Допомагає схуднути
Грецький йогурт багатий на казеїновий білок. Завдяки повільному засвоєнню він підтримує стабільний рівень інсуліну в крові та забезпечує тривале відчуття ситості. Грецький йогурт підвищує рівень гормонів, які пригнічують голод.
Користь для кісток
У 2/3 склянки йогурту міститься близько 175 мг кальцію, що використовується організмом на будівництво кісток. Дієтологи називають грецький йогурт одним із найкращих джерел цього мінералу. Кальцій із молочних продуктів добре засвоюється.
Зниження ризику діабету
Грецький йогурт бере участь у контролі енергетичного гомеостазу та ваги. Його вживання знижує ризик розвитку діабету 2 типу.