З наближенням зимових холодів зміцнення імунної системи набуває особливої актуальності. Саме їй належить оберігати нас від грипу та застуд довгу зиму. Підвищити імунітет можна у різний спосіб. Зокрема, можна включити до раціону певні продукти, завдяки яким ви залишатиметеся здоровим усю зиму.
Часник
Часник має імуностимулюючі властивості. У ньому міститься аліцин. Ця сполука відома своєю антибактеріальною та противірусною дією. Включення до раціону вареного або сирого часнику посилить вашу імунну систему.
Продукти з вітаміном D
Вітамін D грає одну з провідних ролей у підвищенні імунітету. Він міститься в яєчних жовтках, збагачених молочних продуктах та жирній рибі (скумбрія, лосось та ін.). Вітамін D знижує ризик респіраторних захворювань. Завдяки цьому продукти з ним стають взимку незамінними.
Продукти з вітаміном C
Вітамін C допомагає організму протистояти простудним захворюванням. Він міститься в цитрусових, болгарському перці та полуниці. Вітамін C є досить потужним антиоксидантом, що сприяє зміцненню імунітету.
Зелені листові овочі
Зелені листові овочі на кшталт шпинату, мангольду та капусти є джерелами вітамінів, мінералів та антиоксидантів, які сприяють підтримці імунного здоров’я. Завдяки високому вмісту клітковини листова зелень забезпечує здоров’я кишечника. Для загального імунітету це має вирішальне значення.
Брокколі
Цей овоч відноситься до сімейства хрестоцвітих. Він є джерелом клітковини та вітамінів A, C та E. Включення броколі в раціон дозволить зробити імунну систему сильнішою. У сезон грипу цей овоч може виявитися чудовим вибором.
Віруси активізуються з настанням перших холодів. Щоб не підхопити застуду чи грип, намагайтеся правильно харчуватися, одягатися за погодою та не допускати контактів з інфікованими людьми. Виконання цих найпростіших рекомендацій дозволить вам прожити зиму без хвороб.