Найчастіше для приготування їжі господині використовують кухонну сіль. Багато хто вважає сіль шкідливою. Частково так і є. Водночас цей мінерал дуже важливий для функціонування організму. Правильна гідратація, баланс pH у крові та м’язові скорочення, включаючи серцеві, не можливі без солі. Помірне споживання цього мінералу не є на заваді здоровому способу життя. Тим більше, що є види солі, які корисніші для організму, ніж звичайна кухонна сіль.
Сіль є джерелом хлориду натрію. Організму дорослої людини щодня потрібно 2 300 мг натрію, що еквівалентно одній чайній ложці йодованої кухонної солі. Редакція FashionHub вирішила з’ясувати, яка сіль є найкориснішою.
Морська сіль
Морська сіль виробляється шляхом випаровування морської води чи води солоних озер. У порівнянні з йодованою сіллю її обробляють менше. Завдяки цьому у морській солі зберігаються додаткові мінерали. У чайній ложці морської солі міститься 1 560 мг натрію, а також сліди цинку, заліза та калію.
Гімалайська сіль
У гімалайської солі зерна більші, ніж у кухонної. Для ароматизації страв її потрібно зовсім небагато. У гімалайській солі менше натрію. При цьому в ній містяться слідові кількості заліза, магнію, калію та кальцію. В одній чайній ложці гімалайської солі 2 200 мг натрію.
Кошерна сіль
Кошерна сіль є різновидом морської солі. У неї більші зерна, ніж у йодованої. Завдяки цьому вона є ідеальною приправою до м’яса та інших страв. У чайній ложці грубої кошерної солі міститься близько 1 240 мг натрію. Разом з тим кошерна сіль сама по собі має більш ефективні властивості, ніж звичайна сіль.