Дієтологи називають сніданок найважливішим прийомом їжі. Він заряджає організм енергією на весь день, покращує концентрацію та знижує ризик розвитку діабету. Щоб перший прийом їжі був максимально корисним, він має складатися із правильних продуктів.
Оброблене м’ясо
Сосиски, ковбаси та будь-яке інше оброблене м’ясо є не найкращим вибором для сніданку. Справа в тому, що ковбасні вироби містять дуже багато натрію, який може призвести до підвищення артеріального тиску. Окрім цього, оброблене м’ясо є джерелом насичених жирів, які шкідливі для судин та здоров’я серця.
Солодкі пластівці
Якщо ви поснідаєте солодкими пластівцями, то через кілька годин ви знову захочете їсти. Для виробництва пластівців використовується рафінована мука, в якій практично немає клітковини. Крім цього, у пластівцях немає білків, але при цьому багато цукру.
Ароматизовані кавові напої та соки
У кавових напоях та соках практично немає поживних речовин. При цьому у них велика кількість цукру. Дієтологи рекомендують вживати замість кавових напоїв натуральну каву. Можете додати до неї мигдальне молоко чи мед. Що стосується магазинних соків, то їх краще замінити свіжими.
Кекси
У випічці багато насичених жирів та цукру. Крім цього, вона є висококалорійною. У кексах практично немає білка. Через це вони не в змозі забезпечити тривале відчуття ситості.
Пшеничний хліб
На відміну від цільнозернового пшеничний хліб негативно впливає на рівень цукру. Після вживання пшеничного хліба енергія різко підвищується, після чого також стрімко знижується. Якщо ви звикли їсти на сніданок тости з авокадо, готуйте їх із цільнозернового хліба, а також обов’язково додавайте білок.