×

Що станеться з тілом при регулярному вживанні болгарського перцю

Болгарский перец

Болгарський перець має безліч корисних властивостей для здоров’я. Він багатий на поживні речовини та антиоксиданти. Досить часто болгарський перець включають у різні дієти. У цьому немає нічого дивного, оскільки він приносить організму лише користь. Редакція FashionHub вирішила розібратися, що станеться із тілом, якщо вживати болгарський перець на регулярній основі.

Переваги болгарського перцю для здоров’я

Поліпшення здоров’я очей

Болгарський перець входить до числа кращих джерел вітаміну C. Цей антиоксидант дуже важливий для здоров’я очей. Він запобігає розвитку катаракти та вікової дегенерації жовтої плями. Вітамін A, який також міститься в перці, сприяє перетворенню світла сітківкою ока на зображення. Завдяки цьому вітаміну очі залишаються вологими. У помаранчевому болгарському перці містяться зеаксантин та лютеїн. Ці каротиноїди корисні здоров’я очей.

Запобігання анемії

Нестача заліза в еритроцитах може призвести до залізодефіцитної анемії. Організм людини залізо не виробляє. Він отримує його лише з їжею. У болгарському перці міститься деяка кількість заліза та вітамін C, який забезпечує його засвоєння.

Зменшення запалення

Болгарський перець є джерелом антиоксидантів, які сприяють зменшенню запалення. Вони особливо ефективні при артриті. Вітамін C зберігає суглоби та кістки, а також забезпечує клітинам захист від пошкодження.

Контроль ваги

Основним джерелом енергії організму людини є харчові вуглеводи. В одному зеленому болгарському перці середнього розміру міститься близько 5,5 г вуглеводів. У червоного болгарського перцю цей показник становить 7,2 г. Близько 78% калорій у перці припадає саме на вуглеводи. Перець не піддається обробці і у ньому багато рослинної клітковини. Завдяки цьому він має низький глікемічний індекс. Болгарський перець можна використовувати для контролю ваги та рівня цукру в крові.

Захист від вільних радикалів

Крім вітаміну C, який є антиоксидантом, у болгарському перці містяться фенольні фітохімічні речовини, каротиноїди та флавоноїди. Вони захищають клітини організму від вільних радикалів. Крім цього, він багатий на амінокислоти, які допомагають організму відновлювати тканини і розщеплювати їжу.

Залишити відповідь

Останні статті
13:52 22.03.2025
Які піджаки в моді у 2025 році: 5 трендових моделей
09:32 21.03.2025
Весна у стилі Gucci: пробуємо повторити стильні образи з показу
09:32 20.03.2025
Вибираємо сумку на весну 2025: нестандартні рішення та класика
09:32 19.03.2025
Колона, пліссе або з рюшами: спідниці з модних показів на весну 2025
09:32 18.03.2025
Найтрендовіші окуляри 2025 року: 5 моделей на всі випадки життя
14:37 17.03.2025
Весняний догляд за волоссям: як підготувати локони до теплого сезону
09:32 17.03.2025
Який сир ідеально підходить для схуднення: 5 найкращих сортів
09:32 16.03.2025
5 стрітстайл-трендів з паризького Тижня моди на весну 2025
13:13 15.03.2025
Від перлів до черепашок: 5 ювелірних трендів весняно-літнього сезону 2025
11:13 14.03.2025
Діджитал-маркетинг у сфері моди: як бренди завойовують онлайн-простір 
09:46 14.03.2025
Страхування життя – що це та навіщо воно потрібне?
09:32 14.03.2025
Які джинси актуальні навесні 2025: 5 гарячих трендів
09:32 13.03.2025
Незвичайні варіанти верхнього одягу на весну 2025: 5 готових ідей
13:06 12.03.2025
Найкращі вітаміни для жінок: як підтримати красу і здоров’я
12:59 12.03.2025
Ідеї для весільного декору 2025: стиль, елегантність і унікальність
Всі статті