Болгарський перець має безліч корисних властивостей для здоров’я. Він багатий на поживні речовини та антиоксиданти. Досить часто болгарський перець включають у різні дієти. У цьому немає нічого дивного, оскільки він приносить організму лише користь. Редакція FashionHub вирішила розібратися, що станеться із тілом, якщо вживати болгарський перець на регулярній основі.
Переваги болгарського перцю для здоров’я
Поліпшення здоров’я очей
Болгарський перець входить до числа кращих джерел вітаміну C. Цей антиоксидант дуже важливий для здоров’я очей. Він запобігає розвитку катаракти та вікової дегенерації жовтої плями. Вітамін A, який також міститься в перці, сприяє перетворенню світла сітківкою ока на зображення. Завдяки цьому вітаміну очі залишаються вологими. У помаранчевому болгарському перці містяться зеаксантин та лютеїн. Ці каротиноїди корисні здоров’я очей.
Запобігання анемії
Нестача заліза в еритроцитах може призвести до залізодефіцитної анемії. Організм людини залізо не виробляє. Він отримує його лише з їжею. У болгарському перці міститься деяка кількість заліза та вітамін C, який забезпечує його засвоєння.
Зменшення запалення
Болгарський перець є джерелом антиоксидантів, які сприяють зменшенню запалення. Вони особливо ефективні при артриті. Вітамін C зберігає суглоби та кістки, а також забезпечує клітинам захист від пошкодження.
Контроль ваги
Основним джерелом енергії організму людини є харчові вуглеводи. В одному зеленому болгарському перці середнього розміру міститься близько 5,5 г вуглеводів. У червоного болгарського перцю цей показник становить 7,2 г. Близько 78% калорій у перці припадає саме на вуглеводи. Перець не піддається обробці і у ньому багато рослинної клітковини. Завдяки цьому він має низький глікемічний індекс. Болгарський перець можна використовувати для контролю ваги та рівня цукру в крові.
Захист від вільних радикалів
Крім вітаміну C, який є антиоксидантом, у болгарському перці містяться фенольні фітохімічні речовини, каротиноїди та флавоноїди. Вони захищають клітини організму від вільних радикалів. Крім цього, він багатий на амінокислоти, які допомагають організму відновлювати тканини і розщеплювати їжу.