Протягом багатьох років яйця мали неоднозначну репутацію. Критики рекомендували обмежити споживання яєць або зовсім виключити їх із раціону через підвищення рівня холестерину. Результати нових досліджень показали, що ця рекомендація не має жодних наукових підстав. Вживання 1-2 яєць щодня приносить організму лише користь. Редакція FashionHub пропонує обговорити це питання більш детально.
Що кажуть вчені
Журнал Food&Function опублікував результати дослідження. З них випливає, що у людей, які з’їдають щодня по півтора яйця, міцніші кістки, ніж у тих, хто цього не робить. Щільність кісткової тканини хребта в них на 83% більше, а стегна — на 72%.
Отримані авторами дослідження результати повністю спростовують поширений міф про шкоду яєць для здоров’я. Вони довели, що яйця сприяють зміцненню скелета у пацієнтів зі схильністю до остеопорозу. Яйця багаті на кальцій, цинк, фосфор, магній, вітаміни D і K. Регулярне вживання цього продукту призводить до активації білка остеокласту, який дуже важливий для міцності кісток.
Вплив яєць на рівень холестерину
Результати нових досліджень доводять, що вживання яєць майже не впливає на рівень холестерину. Одне-два яйця на день можна їсти без жодних побоювань за здоров’я. Більш того, яйця є джерелом антиоксидантів та корисних жирів, що сприяють поліпшенню стану серцево-судинної системи.
Дієтологи рекомендують з’їдати 1-2 яйця на день. Їх можна сміливо включати до будь-якого раціону правильного харчування. Яйця будуть доречними як при схудненні, так і при наборі м’язової маси. Це пояснюється тим, що є найдоступнішим джерелом високоякісного білка. В одному яйці міститься 6 г цього важливого для здоров’я організму нутрієнту.
Спосіб приготування
Найкориснішими для здоров’я вважаються варені яйця. Для приготування ідеальних яєць покладіть їх в каструлю з холодною водою, після чого поставте її на сильний вогонь. Коли вода закипить, каструлю потрібно зняти з вогню. Залежно від бажаної твердості жовтка яйця слід тримати в каструлі 4-12 хвилин. Після цього їх потрібно перекласти в ємність із холодною водою та кубиками льоду.





