Багато страв допускають додавання як сметани, так і грецького йогурту. Досить часто господаркам доводиться вибирати між цими продуктами. Редакція FashionHub вирішила з’ясувати, який з них корисніший.
Спосіб виготовлення
Для виготовлення сметани використовують вершки. За допомогою кисломолочних бактерій їх сквашують. Оскільки вершки дуже жирні, то назвати сметану дієтичним продуктом не можна навіть із великою натяжкою.
Грецький йогурт виготовляється аналогічним чином, але не з вершків, а з молока. В результаті він виходить дієтичним. Від звичайного йогурту грецький відрізняється меншою кількістю води. Завдяки цьому в ньому більше білка.
Головні відмінності
Жирність грецького йогурту може варіюватись у межах 2-10%. У сметани цей показник становить 10–30%. У грецькому йогурті менше насичених жирів. Його вживання не призводить до підвищення рівня поганого холестерину.
У 3% грецькому йогурті на 100 г продукту 5 г білка. У 10% сметани цей показник становить 3 г. Таким чином, йогурт є ідеальним вибором для людей із зайвою вагою та спортсменів, які хочуть збільшити м’язову масу.
Мінсільгосп США рекомендує споживати щодня 2-3 чашки молочних продуктів. За бажанням їх можна замінити грецьким йогуртом. Редакція FashionHub радить вживати 2% йогурт. В цьому випадку в організм потраплятиме мінімум насичених жирів. При надмірному споживанні продуктів, багатих на насичені жири, в організмі починає збільшуватися рівень «поганого» холестерину. Це призводить до звуження кровоносних судин. В результаті ризик розвитку гіпертонії, інфаркту чи інсульту зростає.