Якщо ви не встигли схуднути до літа, не потрібно засмучуватися. Відкладати скидання ваги до наступного сезону також не варто. Продовжуйте рухатися до своєї мети, незважаючи на сезон.
Щоб зробити живіт по-справжньому плоским, необхідно включити до раціону багаті білком продукти. Багато хто помилково вважає, що білок потрібен для набору м’язової маси. При схудненні від нього немає толку. Насправді, це не так. Роль білка у рятуванні від зайвих кілограмів зводиться до того, що він забезпечує тривале почуття ситості, яке виключає можливість переїдання. Щоб схуднути в талії, увімкніть у свій раціон наведені нижче продукти.
Грецький йогурт
Грецька йогурт є джерелом якісного білка. Багато хто вважає основним джерелом білка яйце. Тим часом у ньому лише 6 г цього нутрієнту, тоді як у 3/4 склянки йогурту його 15 г. Додайте до грецького йогурту насіння, горіхи, фрукти та ягоди, щоб зробити його ще кориснішим.
Нежирне м’ясо
Включіть у раціон курку чи лосося, щоб знизити кількість калорій, які одержують організм з насичених жирів. Дієтологи стверджують, що нежирні білки сприяють звільненню від вісцерального жиру. Поєднуйте курку чи лосося з некрохмальними овочами на кшталт броколі чи цільнозерновими продуктами.
Яйця
Яйця є ідеальним варіантом для сніданку. В одному яйці дотримується 6 г білка. Він посилює термічний ефект їжі та прискорює метаболізм. Неважливо, чи ви хочете набрати м’язову масу або скинути вагу, яйця обов’язково повинні бути у вашому раціоні.
Сир
Як і у випадку з яйцями, сир краще вживати на сніданок. У 1/2 склянки сиру міститься 13 г білків. При цьому у такій порції лише 80 ккал. Сир є джерелом селену, фосфору, кальцію та вітаміну B12, які корисні для імунної системи, кісток та здоров’я в цілому.
Тофу
Тофу є ідеальним рішенням для вегетаріанців. У ньому мало насичених жирів та багато білка. Тофу сприяє нарощуванню м’язової маси та зниження ваги. У ньому містяться незамінні амінокислоти та насичені жири, що сприяють зменшенню жиру на животі. У 100 г тофу 10 г білка. Калорійність порції становить 83 ккал. З тофу можна готувати омлет, обсмажувати з листяною зеленню або додавати в салати.