Поганий холестерин може спровокувати виникнення серцево-судинних захворювань або інсульту. Його рівень можна зменшити за допомогою овочів.
Холестерин бере участь у перетравленні жирної їжі та виробленні гормонів. При цьому у великій кількості він може призвести до проблем із серцем. Фігурально висловлюючись, ваше харчування і холестерин йдуть пліч-о-пліч. Намагайтеся вживати якнайменше продуктів, що містять шкідливі жири. Редакція FashionHub відібрала п’ять кращих продуктів для зниження рівня холестерину.
Шпинат
У шпинаті багато лютеїну та інших каротиноїдів, які сприяють зниженню рівня холестерину. Його можна додавати в яєчню, смузі та салати.
Капуста кале
Капуста кале є джерелом клітковини та антиоксидантів, які допомагають знизити рівень холестерину. Її можна додавати в супи та салати. Крім цього, з капусти кале можна приготувати корисні чіпси.
Брокколі
У броколі міститься розчинна клітковина та антиоксиданти, що знижують рівень холестерину. Її можна приготувати на пару, запекти або додати у салат або рагу.
Батат
Солодка картопля є джерелом клітковини та антиоксидантів, які допомагають контролювати рівень холестерину. Батат можна запекти, підсмажити або розім’яти у пюре. Крім цього, його можна використовувати в супах та тушкованих стравах як основу.
Гіркий гарбуз
Гарбуз сприяє очищенню крові та покращує роботу серця. Його можна обсмажити чи приготувати на пару. Крім цього, гарбуз можна використовувати як інгредієнт для приготування інших страв.
Наведені вище овочі є чудовим варіантом зниження холестерину. Це пояснюється тим, що в них міститься розчинна клітковина та антиоксиданти, що знижують рівень поганого холестерину та покращують загальний стан здоров’я.