Багато хто чув про такий поживний продукт як насіння чиа. Якщо ви ще не встигли додати їх до свого раціону, то настав час це зробити. Дієтологи з усього світу називають насіння чиа «головною харчовою зіркою». Редакція FashionHub вирішила розповісти вам про їхню користь для здоров’я.
Основні переваги насіння чиа
Є джерелом поживних речовин
В одній унції насіння чиа (28 г) міститься 11 г клітковини, 4 г білка та 5 г жирних кислот омега-3. Крім цього, насіння є джерелом фосфору, магнію, марганцю та кальцію, які сприяють підтримці здоров’я серця та загального стану здоров’я, м’язової функції та зміцненню кісток.
У насінні чиа багато антиоксидантів
У насінні містяться такі потужні антикосиданти, як мемпферол, кверцетин, міріцетин, кавова кислота та хлорогенова кислота. Вони уповільнюють старіння та захищають клітини.
Антиоксиданти допомагають організму більш ефективно протистояти вільним радикалам, які сприяють розвитку хронічних захворювань та викликають окислювальний стрес.
Підтримують здоров’я системи травлення
Завдяки високому вмісту клітковини насіння забезпечують здоров’я системи травлення, запобігають запорам і сприяють нормалізації роботи кишечника. Крім цього, розчинна клітковина виступає у ролі пребіотика. Простіше кажучи, вона сприяє зростанню корисних кишкових бактерій.
Допомагають контролювати вагу
Як було зазначено вище, в насінні чиа багато білка та клітковини. Завдяки цьому їх можна використовувати для контролю ваги. За рахунок забезпечення більш тривалого відчуття ситості насіння знижує загальне споживання калорій.
Після попадання в шлунок насіння починає вбирати в себе рідину, що призводить до його збільшення у розміру. В результаті апетит знижується. Люди починають рідше перекушувати між прийомами їжі.
Прості у використанні та універсальні
Ви можете додавати насіння в різні страви, а не тільки в каші і йогурти. Вони ідеально поєднуються з великою кількістю продуктів.