×

Топ-5 помилок, що перетворюють корисну вівсянку на калорійну бомбу

Вівсянка по праву вважається одним із найпопулярніших сніданків. Вона є джерелом білка, складних вуглеводів, клітковини, вітамінів, цинку, заліза, фосфору та магнію. Найкраще вони засвоюються, коли вівсяні пластівці споживаються як каші. Багато хто навіть не здогадується, що через допущені під час приготування помилки корисна вівсянка може перетворитися на калорійну бомбу. Редакція FashionHub вирішила розібратися, що до чого.

Каші швидкого приготування

У готових кашах містяться цукор, підсилювачі смаку та консерванти. У зв’язку з цим вони шкідливі здоров’ю. Якщо ви хочете приготувати ідеальний сніданок, то використовувати каші швидкого приготування не слід. Повірте, цілісні вівсяні пластівці вийдуть не гірше, якщо їх відварити. Вони будуть такими ж смачними та ніжними.

Занадто великі порції

У вівсянці містяться складні вуглеводи. Вони забезпечують тривале відчуття ситості. Як показує практика, багато хто переоцінює кількість пластівців, яка необхідна для досягнення цього результату. Це пояснюється тим, що у сирому вигляді порція вівсянки виглядає менше.

Додавання свіжих фруктів

Фрукти є джерелом не тільки вітамінів, а й клітковини. Наприклад, яблука є джерелом пектину, що забезпечує тривале відчуття ситості. Якщо вам здається, що порції каші для насичення вам не вистачить, додайте в неї фрукти або ягоди. Вони низькокалорійні, але при цьому багаті на поживні речовини.

Перебір із калорійними начинками

Багато хто звик додавати у вівсяну кашу сухофрукти на зразок інжиру та фініків. Безумовно, вони є непоганим варіантом, проте слід пам’ятати, що сухофрукти перевершують свіжі калорійні фрукти через фруктозу. У шоколадній крихті, мюслі та горіхах також багато калорій. У зв’язку з цим більше жмені в каші їх бути не повинно.

Дефіцит білків

Ситний сніданок є запорукою продуктивного робочого дня. Він здатний надовго забезпечити організм енергією. Людям, які віддають перевагу першому прийому їжі прості вуглеводи, не варто розраховувати на тривале почуття ситості. Незабаром після завершення сніданку у них виникне бажання перекусити. Забезпечити стійку ситість здатне лише поєднання білка, клітковини та складних вуглеводів.

Залишити відповідь

Останні статті
09:32 23.03.2025
Модні весняні образи 2025: 5 ідей для складання гардеробу
13:52 22.03.2025
Які піджаки в моді у 2025 році: 5 трендових моделей
09:32 21.03.2025
Весна у стилі Gucci: пробуємо повторити стильні образи з показу
09:32 20.03.2025
Вибираємо сумку на весну 2025: нестандартні рішення та класика
09:32 19.03.2025
Колона, пліссе або з рюшами: спідниці з модних показів на весну 2025
09:32 18.03.2025
Найтрендовіші окуляри 2025 року: 5 моделей на всі випадки життя
14:37 17.03.2025
Весняний догляд за волоссям: як підготувати локони до теплого сезону
09:32 17.03.2025
Який сир ідеально підходить для схуднення: 5 найкращих сортів
09:32 16.03.2025
5 стрітстайл-трендів з паризького Тижня моди на весну 2025
13:13 15.03.2025
Від перлів до черепашок: 5 ювелірних трендів весняно-літнього сезону 2025
11:13 14.03.2025
Діджитал-маркетинг у сфері моди: як бренди завойовують онлайн-простір 
09:46 14.03.2025
Страхування життя – що це та навіщо воно потрібне?
09:32 14.03.2025
Які джинси актуальні навесні 2025: 5 гарячих трендів
09:32 13.03.2025
Незвичайні варіанти верхнього одягу на весну 2025: 5 готових ідей
13:06 12.03.2025
Найкращі вітаміни для жінок: як підтримати красу і здоров’я
Всі статті