Салат, приготовлений із свіжих фруктів та овочів, корисний для здоров’я. За бажання його можна зробити ще корисніше. Для цього достатньо додати у салат «секретні» інгредієнти, які сприяють поліпшенню роботи серцево-судинної системи.
Салати давно перестали бути одним із варіантів перекусу. Для багатьох людей вони є улюбленою стравою. Редакція FashionHub підготувала матеріал про додаткові інгредієнти, які покращують смак салату та підвищують його харчову цінність.
Листова зелень
Темні листові овочі є ідеальним варіантом для профілактики високого тиску. Йдеться про ромен, руколу і шпинат. Навіть при їхньому помірному споживанні ризик розвитку серцево-судинних захворювань знизиться на 15%.
Білок
Для підвищення ситності салату та рівня енергії в організмі вам знадобиться білок. Ідеальним варіантом є смажена риба без шкіри чи птиця. З риби можна взяти оселедець, форель чи лосось, оскільки в них багато омега-3 жирних кислот. Додайте в салат невелику кількість сиру або нарізане варене яйце. Крім цього, можна використовувати як інгредієнти чорну або темно-синю квасолю, нут, волоські горіхи, мигдаль або пекан.
Трави для здоров’я та пікантного смаку
Досить часто салати виходять дуже прісними. Виправити ситуацію можна за допомогою різних трав на зразок базиліка, чебрецю, м’яти або орегано. У них багато антиоксидантів, які нейтралізують вільні радикали.
Цільнозернові продукти
Не забувайте про важливість клітковини. Вона є не тільки в овочах, а й у цільнозернових продуктах. Використовуйте як інгредієнти дикий рис, сорго, булгур, кіноа та ячмінь. У них багато вітамінів, мінералів та інших поживних речовин.
Горіхи та насіння
У готовий до вживання салат можна додати горіхи та насіння. Вони зроблять його поживнішим. Щоденне вживання 15 г насіння та горіхів дозволяє знизити ризик розвитку захворювань серця на 20%.