×

Топ-5 видів солі, яка корисна для організму

Сіль може бути кухонною, гімалайською, морською та ін. Існує безліч видів солі, що відрізняються один від одного корисними властивостями та іншими характеристиками. Багато хто помилково вважає, що «сіль» та «натрій» є взаємозамінними поняттями. Насправді це не так, оскільки сіль є хлоридом натрію. Натрій відноситься до життєво необхідних мінералів. З його допомогою організм підтримує нервову та м’язову функцію, а також забезпечує баланс рідини. Надлишок натрію може призвести до проблем зі здоров’ям на кшталт підвищеного кров’яного тиску та ін. Редакція FashionHub вирішила розібратися, яка сіль найкорисніша.

Поварена сіль

У кухонну сіль додають йод, який потрібний щитовидній залозі для вироблення гормонів. Йод особливо важливий у дитинстві та під час вагітності. Він забезпечує правильний розвиток кісток та мозку. В одній чайній ложці столової солі 310 мкг йоду та 2360 мг натрію.

Морська сіль

Багато кухарів віддають перевагу морській солі, яка має грубішу текстуру і більш насичений смак. Як правило, її піддають мінімальній обробці або не обробляють взагалі. Морська сіль може перевершувати кухонну за розміром кристалів. Зміст натрію залежить від марки. У 1/4 чайної ложки він може варіюватися у межах 320-560 мг.

Кошерна сіль

Своєю назвою кошерна сіль зобов’язана єврейській традиції кашрута. Вона передбачає дотримання певних дієтичних приписів на кшталт відмови від вживання м’яса з кров’ю. Євреї використовували сіль для видалення крові. В результаті з’явився термін «кошерна сіль». Вона добре підходить для копчення, соління та маринування. У 1/4 чайної ложки кошерної солі міститься 310-590 мг натрію.

Гімалайська рожева сіль

Цю сіль видобувають у Пакистані у соляних шахтах. Її прийнято відносити до продуктів для гурманів. Вважається, що гімалайська сіль корисніша за кухонну, проте науково це не доведено. У 1/4 чайної ложки солі міститься 380-970 мг натрію.

Трав’яна чорна сіль

Трав’яну чорну сіль називають Kala Namak. В аювердичній та південноазіатській кулінарії вона вважається традиційною приправою. Чорна трав’яна сіль виробляється шляхом випалення в печі соляних гімалайських порід з додаванням трав. Вважається, що завдяки цьому вона покращує стан серцево-судинної системи та порожнини рота.

Залишити відповідь

Останні статті
14:02 16.07.2025
Що потрібно їсти, щоб позбутися жиру на животі: 6 найкращих продуктів
14:25 14.07.2025
Запій: хибна ілюзія контролю та як її безпечно подолати
13:35 14.07.2025
Паризький тиждень моди осінь-зима 2025: 6 головних трендів
13:42 12.07.2025
Яка користь від морквяного соку: думка дієтологів
14:45 10.07.2025
Як стилізувати бермуди у 2025 році: 8 безпрограшних варіантів
14:02 09.07.2025
Скільки яєць можна з’їдати за день: думка фахівців
21:54 08.07.2025
Rejuran Healer 2 мл ревіталізант з полінуклеотидами для Косметології
14:14 08.07.2025
Літо у стилі Louis Vuitton: пробуємо повторити модні образи з показу
14:02 07.07.2025
Яка може бути користь від щоденного вживання помідорів: 5 переваг
14:02 06.07.2025
Тиждень моди у Берліні: 6 ключових трендів
13:32 05.07.2025
Що краще брати на перекус: 7 найкращих продуктів
09:32 04.07.2025
Літо у стилі D&G: пробуємо повторити модні образи з показу
14:14 03.07.2025
Кабачки — літній суперфуд: 5 переваг для здоров’я
14:32 02.07.2025
Pilatescore — один із найпопулярніших стилів літа 2025
13:32 01.07.2025
Який сир можна їсти при схудненні: 5 найкращих сортів
Всі статті