×

Топ-5 видів солі, яка корисна для організму

Сіль може бути кухонною, гімалайською, морською та ін. Існує безліч видів солі, що відрізняються один від одного корисними властивостями та іншими характеристиками. Багато хто помилково вважає, що «сіль» та «натрій» є взаємозамінними поняттями. Насправді це не так, оскільки сіль є хлоридом натрію. Натрій відноситься до життєво необхідних мінералів. З його допомогою організм підтримує нервову та м’язову функцію, а також забезпечує баланс рідини. Надлишок натрію може призвести до проблем зі здоров’ям на кшталт підвищеного кров’яного тиску та ін. Редакція FashionHub вирішила розібратися, яка сіль найкорисніша.

Поварена сіль

У кухонну сіль додають йод, який потрібний щитовидній залозі для вироблення гормонів. Йод особливо важливий у дитинстві та під час вагітності. Він забезпечує правильний розвиток кісток та мозку. В одній чайній ложці столової солі 310 мкг йоду та 2360 мг натрію.

Морська сіль

Багато кухарів віддають перевагу морській солі, яка має грубішу текстуру і більш насичений смак. Як правило, її піддають мінімальній обробці або не обробляють взагалі. Морська сіль може перевершувати кухонну за розміром кристалів. Зміст натрію залежить від марки. У 1/4 чайної ложки він може варіюватися у межах 320-560 мг.

Кошерна сіль

Своєю назвою кошерна сіль зобов’язана єврейській традиції кашрута. Вона передбачає дотримання певних дієтичних приписів на кшталт відмови від вживання м’яса з кров’ю. Євреї використовували сіль для видалення крові. В результаті з’явився термін «кошерна сіль». Вона добре підходить для копчення, соління та маринування. У 1/4 чайної ложки кошерної солі міститься 310-590 мг натрію.

Гімалайська рожева сіль

Цю сіль видобувають у Пакистані у соляних шахтах. Її прийнято відносити до продуктів для гурманів. Вважається, що гімалайська сіль корисніша за кухонну, проте науково це не доведено. У 1/4 чайної ложки солі міститься 380-970 мг натрію.

Трав’яна чорна сіль

Трав’яну чорну сіль називають Kala Namak. В аювердичній та південноазіатській кулінарії вона вважається традиційною приправою. Чорна трав’яна сіль виробляється шляхом випалення в печі соляних гімалайських порід з додаванням трав. Вважається, що завдяки цьому вона покращує стан серцево-судинної системи та порожнини рота.

Залишити відповідь

Останні статті
13:02 13.11.2025
До чого приведе щоденне вживання часнику: 5 корисних властивостей
17:00 12.11.2025
Чай матча — поєднання природної енергії та користі для щоденного ритуалу
16:55 12.11.2025
Ідеальна усмішка без фільтрів: як це можливо?
11:32 11.11.2025
Наймодніші чоботи на зиму 2025/25: 5 абсолютних хітів сезону
20:38 10.11.2025
Як зберегти спокій і рівновагу нервової системи під час зміни сезонів
13:32 09.11.2025
В яких продуктах більше вітаміну D: 3 найкращі джерела
12:32 07.11.2025
Зима у стилі Saint Laurent: пробуємо повторити модні образи з показу
13:30 06.11.2025
Офтальмологічне обладнання — точність, що зберігає зір
13:12 06.11.2025
Стоматологічні відбиткові маски – як правильно обрати?
16:19 05.11.2025
Як обрати іграшку для дитини трьох років
15:40 05.11.2025
Інвестиції в насіння соняшника: Аналіз ринку та прогноз цін
15:36 05.11.2025
Букет на День народження: як обрати ідеальний варіант квітів
13:13 05.11.2025
Як зміцнити імунітет напередодні холодів: 5 корисних фруктів
22:35 04.11.2025
Physiokit: широкий вибір аксесуарів для ефективних тренувань
13:45 03.11.2025
Модні светри та джемпери зимового сезону 2025/26: 8 головних трендів
Всі статті