×

Топ-5 видів солі, яка корисна для організму

Сіль може бути кухонною, гімалайською, морською та ін. Існує безліч видів солі, що відрізняються один від одного корисними властивостями та іншими характеристиками. Багато хто помилково вважає, що «сіль» та «натрій» є взаємозамінними поняттями. Насправді це не так, оскільки сіль є хлоридом натрію. Натрій відноситься до життєво необхідних мінералів. З його допомогою організм підтримує нервову та м’язову функцію, а також забезпечує баланс рідини. Надлишок натрію може призвести до проблем зі здоров’ям на кшталт підвищеного кров’яного тиску та ін. Редакція FashionHub вирішила розібратися, яка сіль найкорисніша.

Поварена сіль

У кухонну сіль додають йод, який потрібний щитовидній залозі для вироблення гормонів. Йод особливо важливий у дитинстві та під час вагітності. Він забезпечує правильний розвиток кісток та мозку. В одній чайній ложці столової солі 310 мкг йоду та 2360 мг натрію.

Морська сіль

Багато кухарів віддають перевагу морській солі, яка має грубішу текстуру і більш насичений смак. Як правило, її піддають мінімальній обробці або не обробляють взагалі. Морська сіль може перевершувати кухонну за розміром кристалів. Зміст натрію залежить від марки. У 1/4 чайної ложки він може варіюватися у межах 320-560 мг.

Кошерна сіль

Своєю назвою кошерна сіль зобов’язана єврейській традиції кашрута. Вона передбачає дотримання певних дієтичних приписів на кшталт відмови від вживання м’яса з кров’ю. Євреї використовували сіль для видалення крові. В результаті з’явився термін «кошерна сіль». Вона добре підходить для копчення, соління та маринування. У 1/4 чайної ложки кошерної солі міститься 310-590 мг натрію.

Гімалайська рожева сіль

Цю сіль видобувають у Пакистані у соляних шахтах. Її прийнято відносити до продуктів для гурманів. Вважається, що гімалайська сіль корисніша за кухонну, проте науково це не доведено. У 1/4 чайної ложки солі міститься 380-970 мг натрію.

Трав’яна чорна сіль

Трав’яну чорну сіль називають Kala Namak. В аювердичній та південноазіатській кулінарії вона вважається традиційною приправою. Чорна трав’яна сіль виробляється шляхом випалення в печі соляних гімалайських порід з додаванням трав. Вважається, що завдяки цьому вона покращує стан серцево-судинної системи та порожнини рота.

Залишити відповідь

Останні статті
09:32 30.04.2025
Чи можна позбутися зайвої ваги за допомогою зеленого чаю: думка дієтологів
13:55 29.04.2025
Як обрати будівельну компанію: переваги співпраці з “Домосвіт”
09:32 29.04.2025
Весна та літо у стилі Miu Miu: пробуємо повторити стильні образи з показу
09:32 28.04.2025
Риба чи м’ясо: що корисніше для стрункості та здоров’я
16:10 27.04.2025
Анемія: чому це не просто втома і чим небезпечне недокрів’я
09:32 27.04.2025
Весна-літо у стилі Chanel: пробуємо повторити стильні образи з показу
09:32 26.04.2025
Найпопулярніший напій допоможе прибрати жир на животі
09:32 25.04.2025
Морська тематика — головний тренд весняно-літнього сезону 2025
08:17 25.04.2025
Японська косметика Axxzia: ефективний догляд для кожної жінки
15:28 24.04.2025
🌏 Чемоданний гід 2025: сучасна подорож починається з правильної валізи
15:25 24.04.2025
Вроджена вада серця: причини, типи, діагностика та лікування
09:32 24.04.2025
Коли краще худнути: найкращий час для позбавлення зайвих кілограмів
09:32 23.04.2025
Офісний гардероб весна-літо 2025: 5 трендів ділового стилю
13:42 22.04.2025
Навчайтеся вигідно: чому мами обирають онлайн-школи для дітей
13:36 22.04.2025
Головні помилки в макіяжі, які додають років: як освіжити свій образ
Всі статті