×

Топ-5 видів солі, яка корисна для організму

Сіль може бути кухонною, гімалайською, морською та ін. Існує безліч видів солі, що відрізняються один від одного корисними властивостями та іншими характеристиками. Багато хто помилково вважає, що «сіль» та «натрій» є взаємозамінними поняттями. Насправді це не так, оскільки сіль є хлоридом натрію. Натрій відноситься до життєво необхідних мінералів. З його допомогою організм підтримує нервову та м’язову функцію, а також забезпечує баланс рідини. Надлишок натрію може призвести до проблем зі здоров’ям на кшталт підвищеного кров’яного тиску та ін. Редакція FashionHub вирішила розібратися, яка сіль найкорисніша.

Поварена сіль

У кухонну сіль додають йод, який потрібний щитовидній залозі для вироблення гормонів. Йод особливо важливий у дитинстві та під час вагітності. Він забезпечує правильний розвиток кісток та мозку. В одній чайній ложці столової солі 310 мкг йоду та 2360 мг натрію.

Морська сіль

Багато кухарів віддають перевагу морській солі, яка має грубішу текстуру і більш насичений смак. Як правило, її піддають мінімальній обробці або не обробляють взагалі. Морська сіль може перевершувати кухонну за розміром кристалів. Зміст натрію залежить від марки. У 1/4 чайної ложки він може варіюватися у межах 320-560 мг.

Кошерна сіль

Своєю назвою кошерна сіль зобов’язана єврейській традиції кашрута. Вона передбачає дотримання певних дієтичних приписів на кшталт відмови від вживання м’яса з кров’ю. Євреї використовували сіль для видалення крові. В результаті з’явився термін «кошерна сіль». Вона добре підходить для копчення, соління та маринування. У 1/4 чайної ложки кошерної солі міститься 310-590 мг натрію.

Гімалайська рожева сіль

Цю сіль видобувають у Пакистані у соляних шахтах. Її прийнято відносити до продуктів для гурманів. Вважається, що гімалайська сіль корисніша за кухонну, проте науково це не доведено. У 1/4 чайної ложки солі міститься 380-970 мг натрію.

Трав’яна чорна сіль

Трав’яну чорну сіль називають Kala Namak. В аювердичній та південноазіатській кулінарії вона вважається традиційною приправою. Чорна трав’яна сіль виробляється шляхом випалення в печі соляних гімалайських порід з додаванням трав. Вважається, що завдяки цьому вона покращує стан серцево-судинної системи та порожнини рота.

Залишити відповідь

Останні статті
10:32 23.01.2025
Найпопулярніші чоботи 2025 року: 5 трендових моделей
09:32 23.01.2025
5 продуктів, які багато хто помилково використовує як джерело білка
10:32 22.01.2025
Найтрендовіші спідниці сезону весна-літо 2025
09:32 22.01.2025
Протизапальний інгредієнт для смузі №1: рекомендації дієтологів
10:32 21.01.2025
Мереживо, корсети, банти: основні весільні тренди 2025
09:32 21.01.2025
Чим корисні родзинки: 5 причин включити їх до свого раціону
11:31 20.01.2025
Консультація флеболога онлайн: коли звертатися та як записатися на прийом
10:32 20.01.2025
З якими кольорами поєднувати бордовий у 2025 році
09:32 20.01.2025
Шкіра в 18 років: як зберегти її красу та уникнути проблем
10:32 19.01.2025
Наймодніші джинси 2025: 5 актуальних фасонів
09:32 19.01.2025
5 видів риби, які заслуговують на увагу через високий вміст білка
10:32 18.01.2025
Як поєднувати теплі колготки з модними сукнями: 5 ідей образів
09:32 18.01.2025
Чи можна схуднути за допомогою бананів: особливості бананової дієти
10:32 17.01.2025
Найкращі образи з сірими джинсами 2025 року: модні та універсальні ідеї
09:32 17.01.2025
Топ-5 найкращих сортів сирів з точки зору користі для здоров’я
Всі статті