Універсального способу вживання чаю не існує у природі. Цей процес залежить від індивідуальних переваг та особливостей культури. Смак чаю при бажанні можна змінити шляхом додавання до нього певних інгредієнтів, що підсилюють смак і користь. Редакція FashionHub відібрала найкращі добавки для посилення лікувальних властивостей чаю.
Імбир
В імбирі містяться антиоксиданти та протизапальні сполуки на кшталт гінгеролу. Додавши в чай 1-2 скибочки, ви покращите травлення, посилите імунну систему та заспокоїте біль у горлі. У зимову пору року чай з імбиром набуває особливої актуальності. Пийте його частіше, щоб організм більш ефективно протистояв респіраторним захворюванням.
Кардамон
У кардамоні міститься ефірні олії, антиоксиданти, ніацин та рибофлавін. Вони сприяють зниженню кислотності, покращують травлення та роблять аромат чаю заспокійливим.
Кориця
Кориця є джерелом альдегіду, поліфенолів та антиоксидантів. Чай з корицею покращує роботу серця та стабілізує рівень цукру.
Тулсі
Візьміть за правило додавати в чашку по 5 листків тулсі. У ньому містяться вітамін С та антиоксиданти. Тулсі має адаптогенну дію. Він сприяє зміцненню імунної системи та зниженню стресу. Крім цього, тулсі допомагає вирішити проблеми з диханням.
Куркума
Куркума вважається однією з найкорисніших добавок завдяки куркуміну. Він є досить потужним антиоксидантним та протизапальним засобом. До чаю необхідно додавати 1/4 чайної ложки. Куркума покращує здоров’я суглобів та сприяє зміцненню імунітету.
Насіння фенхелю
Завдяки фенхелю чай набуває досить цікавого смаку. Всього 1/2 чайної ложки насіння допоможуть прибрати здуття живота та покращити травлення.
Чорний перець
Багато хто навіть не здогадується про те, що в чай можна додавати мелений чорний перець. Усього одна щіпка перцю покращить травлення та прискорить метаболізм. Крім цього, чорний перець сприяє збільшенню біодоступності інших добавок до чаю, наприклад куркуми.