Уникнути зневоднення у спекотні літні місяці можна не лише за допомогою води. Для цього підходять продукти, що підвищують рівень гідратації організму. Незалежно від того, чи є ви любителем сонячних ванн, спортсменом або звичайною людиною, якій не подобається пити воду, ознайомтеся з добіркою продуктів, за допомогою яких ви зможете легко уникнути зневоднення.
Огірки
До складу огірка входить 94-96% води. Його можна додавати в холодні супи чи салати, а також їсти свіжим із улюбленим соусом.
Кавун
У спекотний літній день кавун є справжнісінькою знахідкою. Він чудово освіжає. Кавун ідеально поєднується з халумі чи фетою. Вживайте часточки холодного кавуна спекотними днями для підвищення рівня гідратації.
Селера
Незважаючи на свою дешевизну, селера неймовірно корисна для організму. Її можна використовувати як основу при тушкуванні страв та приготуванні запіканок. У селери багато клітковини, що робить її незамінною основою для салатів.
Помідори
Помідори корисні для здоров’я. Вони підтримують водяний баланс. Додайте томати в легкі овочеві салати та домашню сальсу.
Полуниця
Сезон полуниці у самому розпалі. Насолоджуйтесь цими ягодами у складі ранкових коктейлів та фруктових салатів. Крім цього, полуницю можна додавати у вівсянку.
Кабачки
Якщо ви ніколи не готували вершкову лазанью з кабачків, то настав час це зробити. Використовуйте їх замість листів тіста.
Болгарський перець
Кольоровий перець корисний для здоров’я. При цьому він чудово зволожує організм. Перець можна додавати до різних страв або їсти з домашнім хумусом. Крім цього, перець можна розрізати навпіл, щоб начинити фаршем з індички.
Ківі
Ківі є джерелом поживних речовин. Його можна використовувати як перекус або додавати в смузі, фруктові салати та зелені коктейлі.
Персики
Соковиті та ароматні персики є безумовним фаворитом цього літа. Їх можна додавати в тарт татен, чатні або запікати на грилі для приготування солодкого літнього салату.