Тримати себе у формі, безумовно, похвальне прагнення. Як показує практика, люди, які хочуть схуднути за допомогою фітнесу, досить часто припускаються поширених помилок. Вони знижують ефективність їх тренувальних програм. Професійні фітнес-тренери, що працюють із зірками, виділяють три найпоширеніші помилки. Редакція FashionHub вирішила розібратися із цим питанням детальніше.
Пошук швидких рішень на кшталт модних дієт
Фітнес-тренер Девід Хіггінс, який тренував Райана Гослінга та Марго Роббі, рекомендує утримуватися від пошуку швидких рішень, оскільки причину проблеми вони не усувають. Маються на увазі неправильні харчові звички та малорухливий спосіб життя. Спроба швидко скинути вагу може призвести до розчарування, травм і вигоряння. За словами тренера, стійкі, невеликі зміни з’являться згодом. Необхідно набратися терпіння та дочекатися перших результатів тренувань.
Компенсація неправильного харчування фізичною активністю
Фітнес-тренер Магнус Лігдбек, який працює з Галь Гадот та Алісією Віскандер, стверджує, що «перетренувати погану дієту» неможливо. Для скидання ваги необхідно ретельно контролювати добовий раціон, а також витрачати більше калорій, ніж споживати.
Постановка недосяжних цілей
Люк Вортінгтон, який є фітнес-тренером Наомі Кембелл та Дакоти Джонсон, вважає помилковим підхід «все чи нічого». Щодо фітнесу він не працює. Постановка нереалістичних цілей, зазвичай, обертається розчаруванням. Більшість людей після цього здається і більше не робить спроб привести себе у форму.
Починати заняття завжди слід із малих цілей, які реально досягти у короткостроковій перспективі. Копіювати тренувальні програми знаменитостей та професійних спортсменів Вортінгтон не рекомендує. Найефективнішою програмою є та, за якою ви фактично тренуєтеся, поступово досягаючи реалістичних та стійких цілей.
Протягом першого року тренуватися потрібно тричі на тиждень. Для забезпечення стабільного прогресу цього цілком достатньо. Як показує практика, люди, які починають заняття із шести тренувань на тиждень, вигоряють приблизно через місяць.