Вживання алкоголю призводить до підвищення рівня цукру на крові. В результаті організм починає активно виробляти гормони голоду. Саме з цієї причини з похмілля виникає гостре бажання швидко перекусити нездоровою їжею – солоною, солодкою чи жирною. Всупереч поширеній думці жирна їжа не сприяє поліпшенню стану під час похмілля.
Що пити і їсти, щоб стало легше
Перше, що потрібно зробити після пробудження з похмілля, це відновити водний баланс. Це пояснюється тим, що етанол має сечогінну дію. При його вживанні організм зневоднюється. Прокинувшись вранці, одразу випийте склянку води.
Йогурт
На сніданок краще вживати продукти, які складаються з води на 85%. Це може бути нежирний йогурт із часточками дині, банана чи полуниці. Регідратація сприяє зменшенню головного болю та нудоти, проте після сніданку вас все одно супроводжуватиме почуття розбитості. При вживанні спиртного рівень адреналіну та епінефрину зростає, що негативно впливає на якість сну.
Яйця
Ще одним продуктом, який слід вживати на сніданок із похмілля, є яйця. У них міститься амінокислота N-ацетилцистеин, яка грає ключову роль виведенні з організму токсинів. Підсмажте хліб грубого помелу, намажте його авокадо і покладіть зверху яйце.
Лосось
При вживанні алкоголю організм починає інтенсивніше виробляти цитокіни. Ці білки підтримують імунну систему, проте їх надлишок може призвести до виникнення запалення. Для боротьби з ним ідеально підходять жирні кислоти омега-3, які містяться в лососі та іншій жирній рибі на кшталт сардин, оселедця та скумбрії.
Візьміть щіпку порошку чилі, паприки, коріандру та кмину. Залийте їх соком половини лимона. Отриманою сумішшю натріть філе лосося. Запікайте у фользі в духовці протягом 15 хвилин при температурі 180 градусів. Як гарнір можна використовувати цільнозерновий рис, відварний брокколі або шпинат.