Виноград може стати чудовим перекусом для людей, які сидять на дієті. Він нежирний та низькокалорійний, що особливо важливо при схудненні. При вживанні винограду на дієті необхідно враховувати один нюанс, про існування якого багато хто навіть не здогадується. Редакція FashionHub вирішила розібратися у цьому питанні детальніше.
Поживні речовини у виноградній ягоді
За даними американського Мінсільгоспу, калорійність 150-грамової порції винограду становить 104 ккал. У ній міститься:
- 122 г води.
- 27 г вуглеводів.
- 1 г білка.
- 0,2 г жирів.
- 1,4 г клітковини.
Вуглеводи містяться у винограді в основному у вигляді простих цукрів, що легко засвоюються. У винограді майже немає жиру. Високий вміст клітковини та води забезпечує почуття ситості. У винограді також містяться вітаміни B, C і K, марганець, калій та ресвератрол, який захищає організм від серцевих захворювань та ожиріння.
Як зробити виноград частиною раціону
Виноград зручно брати з собою як перекус. Нарізаний виноград можна використовувати як корисне доповнення до салату. Обсмажений виноград можна подавати із рибою.
Виноград можна додавати до рису з невеликою кількістю подрібнених волоських горіхів. Крім цього, його можна використовувати замість печива та морозива.
Вживання винограду при схудненні
Загалом виноград є здоровим вибором при схудненні. Водночас він має низку недоліків. Оскільки у винограді міститься відносно багато цукру, його необхідно вживати помірно.
Крім зайвих калорій, надмірне вживання винограду може призвести до проблем із травленням на кшталт газоутворення, діареї або розладу шлунка. При схудненні дієтологи радять вживати червоний виноград. Це пояснюється тим, що він містить більше антиоксидантів, які допомагають позбутися зайвих кілограмів, ніж у білому винограді.