Багато жінок набирають вагу під час менопаузи. Ця проблема є досить поширеною. Вага збільшується через гормональні зміни, які уповільнюють метаболізм. Організм починає накопичувати жир у районі живота. Для вирішення цієї проблеми необхідно включити до раціону протизапальні продукти.
Жирна риба
Сардини, скумбрія, лосось та інша жирна риба грають у боротьбі із запаленням та контролем ваги під час менопаузи одну з провідних ролей. Це пояснюється тим, що у рибі містяться жирні кислоти омега-3, які мають протизапальні властивості. Жінки віком понад 40 років можуть використовувати жирну рибу для контролю ваги в період менопаузи. Вона покращує метаболізм, прискорює спалювання жиру та підтримує здоров’я серця.
Листова зелень
У листовій зелені багато клітковини, але мало калорій. Вона ідеально підходить для контролю ваги під час менопаузи. Листова зелень підтримує почуття ситості. У ній містяться поживні речовини та антиоксиданти, які корисні для жінок старше 40. До листової зелені зазвичай прийнято відносити шпинат, мангольд і капусту. Вони є джерелами протизапальних фітонутрієнтів, які сприяють стабілізації рівня інсуліну та гормонів.
Цільнозернові продукти
Цільнозернові продукти сприяють насиченню, стабілізують рівень цукру та підтримують здоров’я травної системи. Для контролю за вагою це має вирішальне значення. У цільнозернових продуктах міститься клітковина, що покращує здоров’я серця і регулює рівень холестерину. У раціоні жінок після 40 обов’язково повинні бути такі цільнозернові продукти, як ячмінь, коричневий рис і кіноа.
Цілісне зерно має протизапальні властивості. Продукти з нього полегшують симптоми менопаузи та прискорюють метаболізм. Шляхом заміни рафінованих продуктів цільнозерновими можна ефективніше контролювати вагу під час менопаузи.