Для багатьох людей ранкова чашка кави є справжнім ритуалом. При цьому мало хто знає, що за допомогою додавання правильних інгредієнтів цей напій можна зробити по-справжньому корисним для нашого організму. Редакція FashionHub вирішила розібратися в цьому питанні більш докладно.
Пийте каву у правильний час
Вживання кави може спричинити проблеми зі сном. Щоб цього не сталося, намагайтеся витримувати між останньою чашкою кави та сном 8,8-годинний інтервал. Якщо ви питимете каву на вечерю, то висока ймовірність того, що ваш сон погіршиться.
Вживайте чорну каву
Чорна кава вважається найкориснішою. У неї відсутні додаткові цукри та жири, які роблять напій калорійним. Якщо ви любите каву з молоком, то намагайтеся додавати в напій нежирне або рослинне молоко. У рослинному молоці набагато менше калорій, ніж у натуральному.
Пийте каву гарячою
Намагайтеся уникати холодних кавових напоїв. Незважаючи на те, що такі напої добре освіжають, в них містяться вершки і додані цукри. Крім цього, холодна кава може бути більш концентрованою. Для людей, які чутливі до кофеїну, це може спричинити проблеми зі здоров’ям.
Використовуйте як добавку кокосове масло
Кокосова олія зробить вашу каву кориснішою. Справа в тому, що вона прискорює метаболізм. В результаті людина стає більш енергійною. Напій з кокосовим маслом досить часто називають «куленепробивною кавою». Олія є джерелом МСТ. Після потрапляння до печінки вони забезпечують організму заряд енергії.
Використовуйте як добавку корицю
Завдяки дрібці кориці ваша кава стане не тільки корисною, але й смачнішою. Кориця сприяє зниженню холестерину та рівня цукру. Для додавання до кави більше підходить цейлонська кориця.
За допомогою наведених вище способів ви можете зробити каву кориснішою. Важливо пам’ятати, що надмірне споживання цього напою пов’язане з певними ризиками. Денна норма кофеїну становить 400 мг, що еквівалентно 4-5 чашкам кави. Намагайтеся її не перевищувати.