Цибуля вважається корисною рослиною не тільки в народній медицині. Його користь здоров’ю підтверджується результатами численних наукових досліджен. Цибуля має антиоксидантні властивості, сприяє зміцненню імунної системи та захищає організм від онкологічних захворювань. Включення цибулі в раціон є найпростішим способом покращити своє здоров’я. Редакція FashioHub вирішила з’ясувати, що буде, якщо їсти цибулю на регулярній основі.
Боротьба з бактеріями
Цибуля ефективна проти бактерій bacillus cereus, staphylococcus aureus та escherichia coli. У неї міститься флавоноїд кверцетин, який перешкоджає їх розмноженню.
Протираковий ефект
Результати досліджень доводять, що регулярне вживання цибулі сприяє зниженню ризику розвитку раку ШКТ. Кверцетин пригнічує зростання Helicobacter pylori. Ця бактерія провокує рак шлунка.
Зменшення запалення
У цибулі містяться вітаміни E і C, селен, глутатіон та флавоноїди. Завдяки антиоксидантному ефекту вони ефективно протистоять шкідливим вільним радикалам.
Контроль рівня цукру в крові
У поєднанні з антидіабетичними препаратами екстракт цибулі сприяє зниженню рівня цукру на 35-50%.
Підтримка здоров’я кісток
У цибулі міститься пептид GPCS, який запобігає руйнуванню кісткових тканин, знижує ризик переломів та уповільнює втрату кісткової маси.
Поліпшення травлення
Регулярне вживання цибулі робить кишкову мікрофлору здоровішою. Це пояснюєтьсчя тим, що у цибулі містяться пребіотики. Ці сполуки змушують корисні бактерії у кишечнику розмножуватися швидше.
Корисні речовини
У половині склянки сирої цибулі калорійністю 30 калорій 0 грам жирів, 0 мг холестерину, 7 г вуглеводів, 1 г клітковини, 1 г білка, 5 г цукру, 126 мг калію, 5 мг вітаміну C (9% від добової потреби), 0,1 мг кальцію (2% від добової потреби) та 15,2 г фолієвої кислоти (4% від добової потреби).