Дієтологи називають морквяний сік справжнім джерелом поживних речовин. Під час віджиму в морквяному соку концентруються мінерали, вітаміни та антиоксиданти. Найкориснішим вважається сік без доданого цукру. Його легко можна приготувати у домашніх умовах. Редакція FashionHub пропонує обговорити основні переваги морквяного соку для здоров’я.
Підтримка імунітету
Морквяний сік багатий на вітаміни A і C, які сприяють правильній роботі імунітету. Від вітаміну A прямо залежить цілісність слизових оболонок, які у виступають ролі першої лінії захисту від патогенів. Вітамін A змушує організм виробляти лейкоцити, що протистоять хвороботворним мікробам. Вітамін С є потужним антиоксидантом. Він забезпечує імунним клітинам захист від окисного стресу. Крім цього, він підтримує вироблення колагену.
Користь для очей
У морквяному соку міститься бета-каротин, який перетворюється в організмі на вітамін A. Цей вітамін забезпечує вироблення білків, які необхідні для нічного зору. Бета-каротин захищає очі від окисного стресу та запалення, які можуть стати причиною розвитку хронічних захворювань.
Користь для серця
Морквяний сік багатий калієм, що сприяє розслабленню стінок кровоносних судин та зниженню кров’яного тиску. Калій бере участь у регулюванні серцевого ритму. Він запобігає розвитку аритмії. У моркві містяться нітрати, які перетворюються в організмі на оксид азоту. Цей газ сприяє розширенню кровоносних судин та покращенню припливу крові.
Збільшення водного балансу
Морквяний сік підтримує водяний баланс. Це пояснюється тим, що на 85-95% морква складається з води. Калій і натрій, що містяться у моркві, виступають у ролі електролітів. Вони підтримують роботу нервової системи та водний баланс.





