У сирів не надто гарна репутація. Деякі сорти характеризуються високим вмістом натрію та насичених жирів. Втім, є й такі сорти сиру, які багаті на білок, вітаміни і корисні бактерії. Редакція FashionHub вирішила дізнатися, які сири є фаворитами професійних дієтологів.
Моцарелла
У цьому сорті сиру мало натрію та насичених жирів, але при цьому багато білка. Крім цього, в моцареллі містяться цинк, фосфор та кальцій. Ці речовини роблять кістки здоровими та міцними. Моцарелла є джерелом двох цінних пробіотиків, які покращують здоров’я кишечника.
Козячий сир
Цей сорт має специфічний смак. Для його виробництва використовується козяче молоко, яке багате на вітаміни A і B2. У ньому набагато менше лактози, ніж у коров’ячому молоці. Чутливі до лактози люди добре переносять козячий сир. Крім цього, у козячому сирі висока концентрація коротколанцюгових жирних кислот, які роблять його «метаболічно реактивним».
Кисломолочний сир
Кисломолочний сир багатий білком та цінними вітамінами B та B12. У ньому містяться бактерії, що покращують травлення та зміцнюють імунітет.
Пармезан
Пармезан характеризується низьким вмістом лактози. Багато білка полегшує його засвоєння організмом. Слід пам’ятати, що у пармезані багато натрію. Людям, яким протипоказана сіль, їсти його у великих кількостях не слід.
Швейцарський сир
Цей сорт сиру уповільнює старіння, ефективно бореться з інфекціями та зменшує запалення. Він багатий на вітамін B12, фосфор і кальцій, який корисний для здоров’я кісток. Дієтологи рекомендують використовувати швейцарський сир як джерело високоякісного білка.