Усі знають, що риба є одним із найкорисніших продуктів. Дієтологи рекомендують їсти її як мінімум двічі на тиждень. Початківцям складно розібратися в різноманітті представлених на ринку видів риби та морепродуктів. Крім білка та вітамінів групи B, риба може містити жирні кислоти омега-3, цинк, селен, залізо і навіть кальцій. Редакція FashionHub підготувала добірку найкорисніших видів риби.
Скумбрія
Цю рибу можна придбати у будь-якому супермаркеті. Вона багата на жирні кислоти омега-3. Найкраще скумбрію вживати в салатах, на грилі або копченому вигляді. Вона добре поєднується з пастою на основі томатів. Крім цього, із скумбрії виходять смачні котлети.
Сардини
У сардинах містяться кислоти омега-3, вітамін D та кальцій. Їх можна обсмажувати з овочами для надання тушкованому м’ясу додаткового смаку або додавати у пасту. Крім цього, сардини можна використовувати як начинку для пирогів і доповнення до бутербродів і салатів.
Лосось
Лосось є джерелом вітаміну D та жирних кислот омега-3. Його можна вживати як в свіжому вигляді, так і в консервованому. В останньому випадку лосось можна використовувати у якості доповнення у салатах та бутербродах.
Райдужна форель
М’якуш райдужної форелі схожий на лосося. Вона багата на жирні кислоти омега-3. Завдяки невеликому розміру у райдужної форелі набагато менше ртуті та інших забруднюючих речовин, ніж в іншій рибі з омега-3. До кращих способів приготування форелі можна віднести запікання з пластівцями чилі, травами та часником, смаження або обсмажування з овочами.
Оселедець
У оселедці містяться кислоти омега-3 та вітамін B12. Він зазвичай продається в копченому чи маринованому вигляді. Консервований оселедець добре поєднується з цільнозерновими крекерами. Крім цього, його можна обсмажувати з ароматними спеціями або додавати до салатів у скандинавському стилі.